En Sıcak Konular

Şehit ailelerinin midesini bulandıran olay

3 Kasım 2009 09:27 tsi
Şehit Aileleri Derneği'nden sert tepki: 'Mide bulandıran bazı şeyler var.'

Hükümetin başlattığı 'demokratik açılım'a karşı, aralarında İşçi Partisi ve benzeri düşüncedeki kuruluşların da bulunduğu oluşumlar tarafından İzmir'de düzenlenecek mitinge ilk tepki şehit ailelerinden geldi.

8 Kasım'da yapılacak, 'İhanet Açılımlarına hayır! Millete birlik, vatana bütünlük mitingi'ne İzmir'deki Şehit Aileleri Derneği'nin de katılacağı öne sürülmüştü. İzmir Şehit Aileleri Derneği Başkanı Nurettin Yeşilbağ bu haberleri yalanladı. "Midemi bulandıran bazı şeyler var." diyen Yeşilbağ, mitinge katılmayacaklarını açıkladı. 'Ulusal Kanal ve İşçi Partisi'nin güdümündeki bu eylemde yer alamayacaklarını belirten Yeşilbağ, hukuk içinde, akan kanın durdurulmasına karşı olmadıklarını ifade etti.

'Cumhuriyet İçin Güçbirliği' adı altında toplanan 30'a yakın sivil toplum kuruluşu, 8 Kasım 2009'da Gündoğdu Meydanı'nda Cumhuriyet mitinglerini andırır bir organizasyon yapacaklarını duyurmuştu. Organizasyonu İzmir Barosu, İzmir Tabip Odası, İzmir Eczacılar Odası, İşçi Partisi, Emekli Subay Eşleri Derneği, İzmir Şehit Aileleri Derneği gibi kuruluşların üstlendiği ilan edildi. Ancak, Şehit Aileleri Derneği, toplantılarda gündeme getirilmeyen konuların basın bültenine konulduğunu görünce organizasyondan çekildi. Şehit Aileleri Derneği Başkanı Yeşilbağ, 'basın açıklamasını kabul etmelerinin mümkün olmadığını' ifade ederek, "Aniden çıkan bu açıklama midemizi bulandırdı." dedi.

Siyasi olmayan hemşehri dernekleriyle miting yapacaklarını vurgulayan Yeşilbağ, İzmir Barosu'na olan tepkisini şu sözlerle dile getirdi: "İzmir Barosu'ndan bugüne kadar bir avukat ya da başkanı gelip de, 'Siz bu ülkede yaşama hakkı gasp edilmiş olanların temsilcilerisiniz. Biz sizin için ne yapabiliriz?' demedi. İmralı'ya bir gecede 17 avukat İzmir'den hareket ederken şehit ailelerine bir tane bile gelmedi. Ulusal Kanal ve İşçi Partisi'nin güdümündeki bu eyleme katılmayacağız."

Yeşilbağ, demokratik hakların genişletilmesiyle, 'hukuk içinde ve kanunlara bağlı kalınarak kanın durdurulmasına karşı olmadıklarını' açıkladı. Yeşilbağ, söz konusu basın açıklamasında, toplantıda konuşulan demokratik açılımın dışında çok farklı ifadeler yer aldığına dikkat çekerek şunları söyledi: "Basın açıklamasında ise Ermeni soykırımı, Kıbrıs açılımı gibi üzerimize vazife olmayan konular ele alınmış. Bu ülkenin Cumhurbaşkanlığı ve Başbakanlık makamlarındaki kişiler sembolleştirilerek karşı duruş yapılmış. Cumhurbaşkanı Abdullah Gül ve Başbakan Tayyip Erdoğan'a ve makamlarına karşı değilim. Onlar da bu ülkenin vatandaşı. Siyasete bugüne kadar girmedik. Biz siyaset üstüyüz. Herhangi bir siyasi kurumun yan kurumu değiliz." 

bugün



Bu haber 691 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    2,989 µs