En Sıcak Konular

Ünsal'ı ihbar tezgahı yaktı

3 Kasım 2009 09:23 tsi
Ünsal'ı ihbar tezgahı yaktı Cezaevine konulan Sakarya Emniyet Müdürü Ünsal'ın sahte ihbar tezgahı ortaya çıktı.

Tezgah tutmadı
Akyazı'da çökertilen Yazıcı Çetesi'ne bilgi sızdırdığı iddiasıyla sanık sıfıtayla ifade veren Sakarya Emniyet Müdürü Faruk Ünsal'ın tutuklanmasına bir tanık hakkında düzenlettirdiği sahte ihbar mektubunun neden olduğu ortaya çıktı

Sakarya'nın Akyazı ilçesinde ortaya çıkarılan, 'yazıcı' çetesine bilgi sızdırdığı gerekçesi ile önceki gün tutuklanan Sakarya Emniyet Müdürü Faruk Ünsal'ı sahte ihbar tezgahının yaktığı ortaya çıktı. Ünsal'ın, operasyon olacağı bilgisini çeteye sızdırmak için aracı olarak kullandığı Sakarya'daki bir galericinin ifadesinin alınmasını engellemek için emrinde görev yapan polis memurlarına sahte ihbar yaptırdığı belirlendi.

SAHTE İHBAR MAİLİ

'Yazıcı' çetesine yönelik operasyonu yürüten Savcı Mehmet Berk organize suç örgütü üyesi olduğunu tespit ettiği galerici Fatih Çakmak'ı ifadeye çağırmıştı. Alınan bilgiye göre olay şöyle gelişti: Ünsal, Çakmak'ın ifade vermesini engellenmek için devreye girerek, iki polis memuruna maille sahte ihbar mektubu göndertti. Çakmak'ın ifade vermek için İstanbul'a gideceği 24 Eylül günü Sakarya Emniyet Müdürlüğü'ne, “Çakmak'ın zorla ve tehditle Beşiktaş Adliyesine götürüldüğü, konunun polis hesaplaşması olduğu ve söylenilen şekilde ifade vermesi için baskı altında tutulduğu" yönünde bir ihbar geldiği şeklinde tutanak tutularak Savcı Berk'e gönderildi.

TEZGAHI İTİRAF ETTİLER

Savcı'nın soruşturmayı derinleştirmesi üzerine ihbarın Sakarya KOM şube müdürlüğünde görevli polis memurları Mustafa Ertüzün ile Burak Acar tarafından Sakarya'nın Serdivan ilçesindeki bir internet kafeden atıldığı belirlendi. Polis memurları Sakarya KOM Şube Müdür Yardımcısı Hüseyin Kopuzoğlu'nun talimatı üzerine sahte ihbar mailini attıklarını kabul ettiler. Savcı Berk, yaptığı soruşturma sonucunda sahte ihbar mailinin Sakarya Emniyet Müdürü'nün talimatı ile atıldığını tespit edince Ünsal'ı tekrar adliyeye çağırdı. Sorgulamanın ardından Ünsal çeteye bilgi sızdırmak, soruşturmayı yönlendirmek ve delilleri karartmak gerekçesiyle tutuklanarak cezaevine konuldu.

DAVADA 6 KİŞİ TUTUKLU

Sakarya polisi, Temmuz ayında 'Yazıcı Çetesi'ne yönelik bir operasyon gerçekleştirmiş, gözaltına alınan 32 kişiden 6'sı tutuklanmıştı. Operasyonun çeteye sızdırıldığı ortaya çıkınca Emniyet Müdürü Faruk Ünsal da sanık sıfatıyla savcıya ifade vermişti.


Ünsal'ı yakan görüşmeler


Emniyet Müdürü Faruk Ünsal'ın bilgi sızdırdığını çete elemanlarının telefon konuşmaları ortaya çıkardı. İşte takibe takılan o konuşmalar:

“…hani bir şey muhabbeti vardı, hani falan filan olacak, ona ramak kaldı, yani anladın mı, gene bir sinyal geldi…”

“…tehlike var ha, gene haber geldi, demiş ki oranın başı, demiş, birşeyler var demiş, onları yapacam da izne ayrılacam demiş, kollayalım kendimizi, Adapazarının başı, anladın mı, orada bir galericiye demiş, galerici aradı beni, burada bir şeyler var, onları yapıp izne ayrılacam demiş…”

“…Recep beyle müdür beyi görüştürdüm, operasyon yapılacağını söylemişti ama bu boyutlu olacağını tahmin etmemiştim…”

yenişafak



Bu haber 919 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    2,875 µs