3’üncü adım | " /> 3’üncü adım | "/>

En Sıcak Konular

Filizli Köşk Planı’nda 3’üncü adım

3 Kasım 2009 09:02 tsi
Filizli Köşk Planı’nda 3’üncü adım Ergenekon soruşturması kapsamında gündeme gelen Encümen-i Daniş’in Başkanı Necmettin Karaduman’ın 4 ay önce anlattığı ve Filizli Köşk Projesi olarak bilinen “Sağda bütünlüğü sağlayacak yeni lider” planı adım adım uygulanıyor.

‘DP’nin başına Cindoruk gelecek’, ‘Anavatan ile DP birleşecek’ ve ‘Süheyl Batum da yeni lider’ öngörülü Filizli Köşk Planı’nın iki adımı tamam, sıra son aşamada...

Ergenekon soruşturması kapsamında gündeme gelen Encümen-i Daniş’in Başkanı Necmettin Karaduman’ın 4 ay önce anlattığı ve Filizli Köşk Projesi olarak bilinen “Sağda bütünlüğü sağlayacak yeni lider” planı adım adım uygulanıyor. “Süleyman Soylu’nun liderliğindeki DP’nin başına Hüsamettin Cindoruk’u getirip, Anavatan ile birleşmesinden sonra partinin başına Sülehy Batum’u getirme” planının ikinci aşaması geçen hafta sonu tamamlanırken Karaduman, üçüncü aşama için de harekete geçti.

FİLİZLİ KÖŞK PLANI DEMİŞTİ

Star’a konuşan Karaduman, “Politikada eskimiş olduğu varsayılan yüzlerle yola devam edilmemeli. Süheyl Batum gibi genç isimlerin partinin ön kadrolarında yer alması gerektiğini düşünüyorum” dedi. Karaduman, DP’nin başına geçirdikleri Hüsamettin Cindoruk’un yerine yeni lider hazırladıklarını açıklamıştı. Süleyman Soylu liderliğindeki DP’nin kongre sürecinde Filizli Köşk’te yaptıkları toplantılarda DP liderliğine Cindoruk’un getirilmesini kararlaştırdıklarını söyleyerek tartışma yaratan Karaduman, DP-Anavatan birleşmesini yakından takip edip iki tarafla da görüştüklerini söylemişti. Karaduman, birleşme sonrasının genel başkanının da Süheyl Batum olacağını ifade etmişti.

BATUM, FİLİZLİ KÖŞK MÜDAVİMİ

Karaduman DP-Anavatan birleşmesi ve sonrası için aldıkları kararları şöyle açıklamıştı: “Filizli Köşk’te birkaç kez konferans veren Süheyl Batum da bize bu işi yapabilecek isim olarak geldi. Bizim düşüncemiz Hüsamettin Bey’in merkez sağı toparladıktan sonra Süheyl Batum’un hareketin başına geçmesi. ”

LİDERLİĞE ÇOK HEVESLİ

Yaklaşık 4 ay önce birleşme sonrası senaryolar için konuşan Karaduman “Bu Cindoruk’la da, Mesut Yılmaz’la da olmaz. Lider adayımız Süheyl Batum’dur. Kendisi de çok hevesli. Birleşmeden sonra onun adaylığını gündeme getireceğiz’ demişti.  Ergenekon tutuklusu Mehmet Haberal’ın liderliğini de değerlendiren Karaduman “Haberal’a yıllar önce siyasete girmemesini tavsiye etmiştim. DP’ye genel başkan olmasını da doğru bulmuyorum” demişti.

Yeni lider Mayıs’ta seçilecek

Anavatan’la birleşen Demokrat Parti’nin olağan kongresi Mayıs ayında yapılacak. Kongrede yeni lider belirlenecek ve seçime bu lider partiyi götürecek. Cindoruk’la o tarihe kadar yola devam edecek olan DP’nin planı, Büyük Türkiye Partisi Genel Başkanı Abdüllatif Şener ve DSP’yi de yanına çekmek. Mayıs’taki kongrede genel başkanlığa kimin oturacağı ise sağdan ve soldan toplanan isimlerin netleşmesinden sonra belli olacak. Partinin Mesut Yılmaz, Celal Doğan gibi isimlerinin de girdiği ilk GİK toplantısı ise Çarşamba toplanacak.  100 kişilik GİK, Başkanlık Divanı üyelerini belirleyecek. 10 kişilik Başkanlık Divanı’nın sayısı da ANAP’lılara yer açmak için arttırılacak.

Misyon Silivri’yi boşaltmak 

Aydın Menderes: Bu toplum mühendisliğinin arkasında  Ergenekoncular var, amaç Silivri’yi boşaltmak. 

DP eski Genel Başkanı Süleyman Soylu: DP’nin Ergenekon’u sırtlayıp götüren bir siyasi parti olmasını kabul edemiyorum.  Kongrede de konuları ıslak imza ve Ergenekondu.

DYP eski Genel Sekreteri, ANAP eski Genel Başkan Danışmanı Tevfik Diker: Davul Cindoruk’un boynunda, tokmak Mesut Yılmaz’ın elindedir. Bu tabloda 28 Şubat ve Ergenekon var.

DP Genel Başkan Yardımcısı Salim Ensarioğlu: Hüsamettin Cindoruk’un Ergenekon ile ilgili konuşmalarını tasviye etmiyorum.

Gazeteci Oral Çalışlar: Söz konusu isimlerin çoğu Ergenekon avukatı durumunda. CHP zaten Ergenekon avukatı yenisine ne gerek var.

Prof. Dr. Mümtazer Türküne: Askerlerle uzlaşarak devlet iktidarına ortak olma teşebbüsü. Ergenekonculuğu siyasi misyona dönüştürme amacındalar. 

star



Bu haber 896 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    2,560 µs