düğmeye bastı | " /> düğmeye bastı | "/>

En Sıcak Konular

Ergenekon savcıları düğmeye bastı

3 Kasım 2009 08:32 tsi
Ergenekon savcıları düğmeye bastı  
Ergenekon savcılarına, skandal eylem planının ıslak imzalı aslını gönderen ihbarcı subayın 5 sayfalık ihbar mektubunda ‘cunta yapılanması içindeler' diyerek isimlerini verdiği subaylarla ilgili soruşturmanın da derinleştirildiği öğrenildi.

İhbar mektubunda “imha işlemine katıldıkları” iddia edilen Albay Şükrü Kısadere, Üsteğmenler Erhan Sakallı, Kazım Bozkurt, Fatih Karacaer, Berrin Şahin, Astsubay Mustafa Urhan, sivil memur Rıfat Sülük'ün ‘tanık' olarak, Binbaşı Hicri Dinçerol ise ‘şüpheli' sıfatıyla geçen hafta ifade vermişlerdi. Savcıların ismi geçen diğer subaylarla ilgili de soruşturmalarını sürdürdükleri öğrenildi. Islak imzalı orjinal belgeyi gönderen ihbarcı subayın ‘cunta' yapılanması ve belge imhasında görev aldıkları iddiasıyla suçladığı isimler arasında biri eski biri yeni iki Başbakan Askeri Başdanışmanı da var. İhbar edilen bazı subaylar ve görev yerleri şöyle:

ORGENERAL NUSRET TAŞDELER: Başbakan Erdoğan'ın eski Askeri Başdanışmanı. Şimdi, Harp Akademileri Komutanı. Mektupta “Dursun Çiçek, Sedat Özüer, İlker Ziya Göktaş ve Fuat Selvi'nin kamuoyunu yönlendirme maksatlı eylem planlarını Taşdeler'in himayesinde hazırladıkları” iddia ediliyor. Savcılara gönderilen 2007 Bilgi Destek Planı'nın altında da Taşdeler'in imzası var.

KORGENERAL MEHMET ERÖZ: Başbakan Erdoğan'ın Askeri Başdanışmanı. Mektupta “dönemin 2. Başkanı Orgeneral Hasan Iğsız'ın doğrudan netice alınabilecek bir eylem planı hazırlaması konusunda verdiği direktif gereği Korgeneral Mehmet Eröz ve Tümgeneral Mustafa Bakıcı'nın da katkılarıyla skandal planı Dursun Çiçek'in hazırladığı” anlatılıyor.

TÜMGENERAL MUSTAFA BAKICI: Genelkurmay İç Güvenlik Harekât Daire Başkanı olarak görev yapıyor. Mektupta, “skandal planın hazırlanmasına katkı veren iki generalden biri” olarak gösteriliyor. Bakıcı'nın ismi 1. Ergenekon iddianamesinde de var. Tümgeneral Bakıcı, Ergenekon kapsamında tutuklanan Teğmenlerden Noyan çalıkuşu'nun ifadesinde geçiyor. Çalıkuşu, Tümgeneral Bakıcı'nın kendileriyle görüşüp “Neriman ve Kemal Aydın kardeşlerle görüşebilirsiniz. Genelkurmay Başkanı`nın size selamı var” dediğini anlatıyor.

star



Bu haber 832 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    2,964 µs