En Sıcak Konular

'Başbakan talimat vermedikçe DTP'den özür dilemem'

2 Kasım 2009 23:20 tsi
AK Partili vekil, “DTP şerefsizlik etti” sözleri nedeniyle özür bekleyen DTP" ye, “Başbakan talimat vermedikçe özür dilemem” dedi.

AKP Kahramanmaraş Milletvekili Cafer Tatlıbal, “DTP şerefsizlik etti” sözleri nedeniyle özür bekleyen DTP" ye, “Başbakan talimat vermedikçe özür dilemem” dedi.

Kahramanmaraş İl Başkanlığı"nda yaptığı toplantıda "Kürt Açılımı" ile ilgili değerlendirmeler yapan AKP Milletvekili Cafer Tatlıbal, PKK"lıların Habur Sınır Kapısı'ndan giriş yaptıklarından kısa bir süre sonra serbest bırakılması ve DTP'liler tarafından sevinçle karşılanmasıyla ilgili “Bildiğiniz gibi DTP şerefsizlik etti” sözlerini kullanarak hakaret etmişti.

Bu açıklamaya sert tepki gösteren DTP yazılı açıklama yapmış ve Tatlıbal"ın AKP milletvekili olması nedeniyle hem milletvekilinden hem de AKP'den özür dilemelerini talep etmişti. DTP"nin özür dilemesini beklediği Tatlıbal, önceki gün Kahramanmaraş"taki yerel bir televizyonda katıldığı programda, özür konusunda topu Başbakan Tayyip Erdoğan'a atan şu sözleri kullandı:

“Kelime maksadını aşmış olabilir. Ama o gün otobüsün üzerine çıkıp zafer kazanmış bir Romalı asker gibi etrafa böyle bir selamlama yaparak, bu ülkedeki Türkleri rencide edici hareket yapmak, bu açılıma mani olmaktır. AK Parti bu açılımı çok risk alarak yaptı. Bu ülkenin iç barışını temin için. Bu kadar güzelliklerin karşısında o şekilde hareket resmen bir provokasyondu. Ama o da inşallah hedefine ulaşmayacaktır. şimdi AK Parti hükümeti niye onlardan özür dileyecekmiş. AK Parti hükümetinde ben, karar verici ve sözcüsü noktalarında ve konumunda değilim. Ben bir AK Parti milletvekili olarak, kendi bölgemdeki halkımın hissiyatını dile getirdim. Diyorum ki, bu sözüm maksadını aşmış olabilir. Eğer Başbakanım "Özür dilemen lazım derse" dilerim, yoksa, çok da şey bir kelime değil bu. Kendi irademe göre özür dilemem. Kimseden ürkerek bu sözü sarf etmiş değilim.”



Bu haber 730 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    4,342 µs