şok, ama? | " /> şok, ama? | "/>

En Sıcak Konular

Belge şok, ama?

2 Kasım 2009 21:53 tsi
Belge şok, ama? 'O belge' ortaya çıkalı 5 ay oldu. 'Gerçekti değildi' derken artık belgenin orjinali de savcıların elinde. Peki bu 5 ayda neler oldu?

Bugün adliyeye gelmesi beklenen Albay Dursun Çiçek, hatırlanacağı gibi belge fotokopi iken de tutuklanmıştı. Mahkeme heyetinde yapılan değişiklikle de 18 saat sonra bırakıldı.

TARİH: 12 HAZİRAN 2009 - TARAF'IN MANŞETİ

12 Haziran 2009 tarihinde Türkiye, Taraf Gazetesi'nin tüyler ürperten o manşeti ile uyandı. Korkunç bir plandan bahsediyordu gazete. Millete ihanet belgesi dendi adına. Üstelik altında muvazzaf bir subayın imzası vardı. Kurmay Albay Dursun Çiçek.

TARİH: 17 HAZİRAN 2009

Skandal belge bir Ergenekon sanığında çıkmıştı. İmzanın sahibi Albay Dursun Çiçek'in Sivil Savcılar tarafından ifadesinin alınması bekleniyordu. Ancak Çiçek değil, askeri başsavcı Yavuz Şentürk İstanbul'a geldi. Tarih haziranın 17'si idi.

TARİH: 24 HAZİRAN 2009 - KARAR: "GÖREVSİZLİK"

Bu görüşmenin ardından soruşturmayı askeri savcılığın yürüteceği açıklandı. Bir hafta sonra 24 Haziran'da askeri savcı kararını verdi. Belgeyle ilgili bir bulguya ulaşamadı, görevsizlik dedi.

TARİH: 26 HAZİRAN 2009 - DOSYA SİVİL SAVCILARDA

Dosya yeniden Ergenekon savcılarındaydı. Belge gazetede çıktıktan 14 gün sonra, sivil savcılar Çiçek'i ifade vermeye çağırabildi. Ancak bu süreçte Dursun Çiçek görevden alınmadı, belgenin hazırlandığı iddia edilen birimde çalışmaya devam ediyordu.

TARİH: 30 HAZİRAN 2009'DA TUTUKLANDI

Dursun Çiçek belge fotokopi iken, savcı çağırdıktan sadece 4 gün sonra, Tarihler 30 Haziran'ı gösterirken İstanbul Adliyesi'ne geldi. Sivil savcıların karşısına çıkarıldı. Akşam saatlerinde de tutuklanması talabiyle mahkemeye sevk edildi.

Çiçek'in uzun süren sorguları ancak geceyarısı tamamlanabildi. O güne kadar Genelkurmay'da çalışmaya devam eden Çiçek, mahkeme tarafından "örgüt üyesi" olmak suçlamasıyla tutuklandı ve Hasdal cezaevine gönderildi.

TARİH: 1 TEMMUZ 2009 - ROKET TAHLİYE

Millet'in 18 gün boyunca şahit olduğu ilginç yargı süreci Çiçek tutuklandıktan sonra daha da dikkat çekici bir hal aldı. Tutuklama kararının hemen ertesi günü 1 Temmuz'da Çiçek'in avukatları itiraz etti, Bu arada heyette eksiklik olduğu gerekçesiyle mahkemeye sürpriz bir görevlendirme yapıldı.

Hakim Faik Saban geçici olarak 14. Ağır Ceza'da görevlendirildi. İşte bundan sonra Türkiye yargı tarihinde görülmemiş bir hızla Dursun çiçek tahliye edildi. İtiraz sabah yapılmıştı, öğle saatlerinde savcılardan mütalaa istendi. Ve Çiçek tutuklama kararından sadece 18 saat sonra akşam saat 20:30'da roket tahliye ile dışarıya çıktı. Türkiye şimdi Dursun Çiçek'in yeniden ifade vermesini bekliyor.
 
samanyoluhaber



Bu haber 905 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,495 µs