sitem | " /> sitem | "/>

En Sıcak Konular

Gül'den AB'ye sitem

2 Kasım 2009 20:50 tsi
Gül'den AB'ye sitem Cumhurbaşkanı Gül resmi bir ziyaret için geldiği Slovakya'da Türkiye'nin AB'yle ilişkilerini değerlendirdi. Gül'ün konuşmasında iki AB üyesi ülkeye sitem de vardı...

Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, resmi bir ziyaret için geldiği Slovakya'nın başkenti Bratislava'dan Almanya ve Fransa'ya sitem etti.

Türkiye-Slovakya İş Konseyi toplantısında konuşan Cumhurbaşkanı Abdullah Gül,"Avrupa Birliği'nin bazı büyük ülkeleri ahde vefayı unuttu. Türkiye'nin Avrupa Birliği'ne üyeliği yolunda bu ülkelerden destek göremedik. Bu ülkelerin bu yöndeki tutumu Avrupa Birliği'ne olan güveni zedeliyor."dedi. Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'ün bu sitemi Türkiye'nin AB üyeliğine karşı çıkan Almanya ve Fransa'yı kast ettiği belirtildi.   
  
Slovakya Cumhurbaşkanı Ivan Gasporoviç yanında TOBB ve DEİK Başkanı M. Rıfat Hisarcıklıoğlu ile Slovak Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Peter Milhok'un da hazır bulunduğu toplantıda konuşan Abdullah Gül, Türkiye'nin Avrupa Birliği'ne üye olması durumunda birliğe çok şeyler kazandıracağının araştırma raporları ile belirlendiğini hatırlattı. Cumhurbaşkanı Gül, Avrupa Birliği'ne üyelik sürecinde Türkiye'ye tam üyelik desteği veren Slovakya'ya teşekkür edip, Slovakya Cumhurbaşkanı İvan Gasporoviç'i Türkiye'ye davet etti.

Bratislava şehir merkezindeki Radisson Otel toplantı salonunda Türkiye yanında Almanya, Hollanda ve Macaristan gibi ülkelerden gelen Türk işadamlarının önünde konuşan Slovakya Cumhurbaşkanı İvan Gasporoviç, ülkesinin Türkiye ile her türlü konuda işbirliğine hazır olduğunu söyledi.

Programın moderatörlüğünü yapan Slovakya Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Peter Milhok, Avrupa'nın 6. büyük ekonomisine sahip olan Türkiye ile turizm başta olmak üzere çeşitli sektörlerde ortak yatırım yapmak istediklerini kaydetti.

Slovakya'da Cumhurbaşkanı Abdullah Gül ile birlikte büyük ilgi gören TOBB ve DEİK Başkanı M. Rıfat Hisarcıklıoğlu, Türkiye'nin son yıllarda ekonomik anlamda önemli olumlu adımlar attığını örneklerle açıkladı. Cumhurbaşkanı Abdullah Gül yarın öğle saatlerinde Türk-Slovak İş Konseyi toplantısına katılan Türkiye ve Avrupa'da yaşayan Türk işadamları onuruna Radisson Otel'de bir yemek verecek. Gül yarın Türkiye'ye dönecek.

cihan



Bu haber 519 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,587 µs