En Sıcak Konular

'5 okul yaptırdın, benden ne istersin?'

2 Kasım 2009 20:14 tsi
Muğla'da hayırseverlerin ‘Eğitime Yüzde 100 Destek Kampanyası’ çerçevesinde okul ve derslik yaptırma yarışları sürüyor.

Datça İlçesi'nde Yılmaz kardeşler tarafından yaptırılacak 16 derslikli Anadolu Lisesi'nin protokolü hayırsever Kazım Yılmaz ile Muğla Valisi Ahmet Altıparmak arasında imzalandı. Bugüne kadar 5 okul yaptıran hayırsever Yılmaz, İstanbul'da ilkokulu tamamladığını, ancak okulda çıkan yangınla belgelerin kül olduğunu, prosedür gereği diploma alabilmek için 2 şahit göstermesi gerektiğini anlatttı. Vali Altıparmak konuyla ilgileneceklerini söyledi. Muğla'da bugüne kadar 850 derslikten oluşan 72 eğitim tesisinin yapımıyla ilgili protokol imzalandığı bildirildi.

Valilik 75'inci Yıl Salonu'nda imzalanan protokolün imzalanması sırasında konuşan Muğla Valisi Ahmet Altıparmak, “Hayırseverler ile imzalanan 850 derslikten oluşan ve proje tutarları toplamı 80 milyon liraya ulaşan 72 protokolün imzalanmasının, Türk milletinin eğitim- öğretime verdiği önemin bir göstergesidir. Hayırseverlerimizin ülkemizin geleceği olan kişilerin yetişmesinde rol alma isteğinin bir ölçüsüdür. Datça denilince hayırsever vatandaş Kazım Yılmaz akla geliyor. Onun nezdinde kampanyaya katkıda bulunan hayırseverlerimize şükranlarımı sunuyorum. Özel İdare imkanlarıyla bu tesislerin tamamını yapmamız mümkün değildi” diye konuştu.

HAYIRSEVERİN DİPLOMA İSTEĞİ

Hayırsever Kazım Yılmaz ise “Ömrüm oldukça Datça'da yeni okullar yaptırmaya devam edeceğim. Tüm kötülüklerin anası ve kaynağı cahilliktir” dedi. Yıllar önce İstanbul'da ilkokulu tamamladığını, ancak okulda çıkan yangınla belgelerin kül olduğunu ve prosedür gereği ilkokul diplomasını alabilmek için iki şahit göstermesi gerektiğini anlatan hayırsever Yılmaz, Vali Altıparmak ve İl Milli Eğitim Müdüründen yardım istedi. Vali Altıparmak konuyla ilgileneceklerini söyledi.

Hayırsever Kazım Yılmaz, şimdiye kadar Datça'da 3 ilköğretim okulu, bir Anadolu Otelcilik ve Turizm Meslek Lisesi ve Muğla Üniversitesi'ne bağlı Datça Meslek Yüksek Okulu'nu yaptırarak, eğitime sunmuştu. Protokolü imzalanan 16 derslikli yeni Anadolu Lisesi'nin ise 2010- 20011 öğretim yılına yetiştirileceği belirtildi. Proje tutarı 1 milyon 500 bin TL olan okulun toplam 2 bin 200 metrekarelik inşaat alanı bulunuyor. Okulda 134 öğrenci eğitim- öğrenim görecek.

Protokol imza töreninde Vali Altıparmak ve hayırsever Kazım Yılmaz'ın yanı sıra Datça Kaymakamı Mustafa Kaya ile Datça Belediye Başkanı CHP’li Şener Tokcan, il ve ilçe Milli Eğitim Müdürlüğü yetkilileri de hazır bulundu.

dha



Bu haber 805 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    2,851 µs