En Sıcak Konular

İsveçli gazeteci İsrail'de protesto edildi

2 Kasım 2009 16:46 tsi
İsrail askerlerini Filistinlilerin organlarını çalmakla suçlayan İsveçli gazeteci Donald Boström, İsrail'de protesto edildi.

Bir medya konferansına katılmak için İsrail'in güney şehri Dimona'ya giden Boström, buradaki havaalanında kalabalık bir topluluk tarafından protesto edildi. Geçtiğimiz aylarda dile getirdiği "İsrail askerileri öldürdükleri Filistinlilerin organlarını çalıyor" iddiasıyla İsraillilerin yoğun eleştirilerine hedef olan İsveçli gazeteci, medya konferansı için gittiği İsrail'in Dinamo şehrindeki havaalanında yüzlerce İsraillinin tezahüratlarıyla karşılaştı.

İsrail Başbakan Yardımcısı Silvan Shalom, ordu radyosuna yaptığı açıklamalarla ortamın daha da gerilmesine sebep oldu. İsrail'i küçük düşürücü makaleler yazan bir gazeteciyi konferansa davet etmenin büyük bir hata olduğunu savunan Shalom, "Boström'ün katıldığı medya konferansını boykot etmeliyiz." şeklinde konuştu.

Medya konferansı organizatörü Gidon Adin ise davetlisi olan İsveçli gazeteciyi protesto eden topluluğu kınayarak, "İsrailli askerler hakkında yazdığı şeyleri bu düşmanca davranış sergileyen topluluk önünde açıklamak zorunda kalacak" dedi.

Ağustos ayında İsveç'in en popüler gazetelerinden biri olan Aftonbladet'da yazdığı köşe yazısında Boström, "İsrailli askerlerin öldürülen Filistinlilerin organlarını sattığını" iddia etmişti. Gazete, köşe yazısındaki suçlamayla ilgili "yeterli kanıt" olmadığını belirterek İsrail'den özür dilemişti. İsrail Hükümeti ise gazetenin özrünü yeterli görmeyerek, İsveç hükümetinden "İsrail düşmanlığına" sebep olan bu yazıyı cezalandırmasını istemişti. İsveç Hükümeti de, "kimsenin düşünce özgürlüğünü kısıtlayamayız" şeklinde açıklama yaparak İsrail'in bu isteğini reddetmişti.

Cihan



Bu haber 609 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    2,593 µs