En Sıcak Konular

Islak imzayı inceleyen Adli Tıpçılar'a suç duyurusu

2 Kasım 2009 16:24 tsi
Ergenekon Soruşturması kapsamında tutuklanan ve bürosunda, “İrtica ile Mücadele Eylem Planı”nın ele geçirildiği öne sürülen avukat Serdar Öztürk’ün avukatı Demet Reçber, belgenin altındaki imzanın Kıdemli Kurmay Albay Dursun Çiçek'in el

İrtica ile Mücadele Eylem Planı belgesinin altındaki imzaya ilişkin görüş bildiren Prof. Dr. Bülent Üner, Hacı Mehmet Akın ve Lokman Başer’in tutuklanmaya sevk edilmelerini talep eden avukat Demet Reçber, Türkiye’de internet üzerinden veya resmi alımla ’ıslak imza makinesi’ alan tüm şahısların ve resmi kuruluşların (Emniyet İstihbarat ve MİT gibi) belirlenerek, bu makinelere soruşturma sonuna kadar el konulmasını talep etti.

Avukat Demet Reçber dilekçesinin devamında altında Dursun Çiçek’in ıslak imzasının bulunduğu öne sürülen İrtica ile Mücadele Eylem Planı belgesinin, Adli Tıp Kurumu’ndaki yerleşik uygulama gereğince kurulun tüm uzmanlarının katılımı ile incelenmediğini öne sürdü. Demet Reçber, imzası bulunan Hacı Mehmet Akın ile Lokman Başer’in belge incelenmeden bir hafta önce Adli Tıp Kurumu’na atandığını ve grafolog olmadıklarını, tıp doktoru olarak uzman olmadıkları bir alanda inceleme yaparak görüş bildirdiklerini idda etti.

Hacı Mehmet Akın ve Lokman Beşer’in belgeyi inceleyerek, "Belgenin ıslak imzaya sahip olduğu ve imzanın Albay Dursun Çiçek’in eli ürünü olduğu kanaatine varıldığı" yönünde görüş bildirdiklerini ifade eden Demet Reçber, Adli Tıp Kurumu Fizik İhtisas Dairesi Başkanı Prof. Dr. Bülent Üner’in de incelemeye katılmadığı halde, usul gereği raporu imzaladığını iddia etti.

İnceleme heyetinin özel olarak atandığı ve bilinçli olarak sahte mütalaa verdiklerinin ortaya çıktığı öne süren Demet Reçber, sahteciliğin ortaya çıkarılması için belge aslının İstanbul Teknik Üniversitesi, Jandarma Kriminal Laboratuar ve TÜBİTAK’ta incelenerek ıslak imzanın orjinal belgeye Haziran 2009 tarihinden sonra atılıp atılmadığının tespiti gibi çeşitli incelemelerin yapılmasını istedi.

Avukat Demet Reçber ayrıca belge de gerçekten bir ıslak imza bulunup bulunmadığını varsa Albay Çiçek’in el ürünü olup olmadığının da tespit edilmesini talep etti.

Hürriyet



Bu haber 646 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    2,587 µs