korkmayın | " /> korkmayın | "/>

En Sıcak Konular

Açılımdan korkmayın

2 Kasım 2009 15:06 tsi
Açılımdan korkmayın TBMM İnsan Hakları Komisyonu Başkanı ve AK Parti Mersin Milletvekili Prof. Dr. Zafer Üskül, demokratik açılımın ülkenin bölünmesine neden olmayacağını söyledi.

Üskül, "Tam aksine, devlet herkese eşit mesafede duracaktır. Herkesin haklarını, kimliklerini, kültürlerini geliştirmesine fırsat verecektir. Yaşanan sıkıntılar değişimin sancılarıdır." dedi.

Mersin'in Silifke ilçesinde incelemelerde bulunan Üskül, hükümetin demokratik açılım çalışmaları konusunda önemli açıklamalarda bulundu.

Üskül, "Eşitlik, özgürlüklerin temelinde yer alan bir kavramdır. Ayrımcılık, uluslararası belgelerde de, insan hakları teorisinde de yasaklanmış bir uygulamadır. Devlet herkese eşit mesafede duracaktır ve bunların her birinin haklarını, kimliklerini, kültürlerini geliştirmesine fırsat verecektir. Ama bu hangi çerçevede olacaktır, bu ulus devlet çerçevesi içinde, Türkiye Cumhuriyeti yurttaşlığı şemsiyesi altında, bir bütünlük içinde olacaktır. Bizim devletimiz üniter bir devlettir. Bu yapının bozulması için hiçbir gerekçe söz konusu edilemez, bundan vazgeçilemez. Bunun tersini düşünenler yanılıyor." diye konuştu.

Türkiye'de ayrılığı isteyenlerin çok küçük bir azınlık olduğunu vurgulayan Üskül, "Demokratikleşmeyle ülkenin bölüneceğini iddia etmekten daha anlamsız bir açıklama olamaz. Tam tersine demokratikleşme, insan haklarına saygı, bizim birliğimizi güçlendirecek, birliğimizin çimentosunu daha da sağlamlaştıracak bir gelişme olacaktır. Türkiye'de bugün yaşanan bir takım sıkıntıları, işte bu değişimin sancılarıdır, diye düşünmek lazım." ifadesini kullandı.

Türkiye'de toplumun barış içinde yaşamasını sağlayacak önlemlerin artırılması gerektiğini söyleyen Üskül, 1995 yılından beri demokratikleşme yolunda yapılan düzenlemelerin Türkiye'yi çok önemli bir noktaya getirdiğini anlattı.

Zafer Üskül, "İnsan hakları açısından artık Türkiye; Avrupa'nın, üyesi olmak istediği Avrupa Birliği ülkelerinin sürekli eleştirdiği bir ülke olmak konumundan çıktı. Geçen dönemde Avrupa Parlamentosu İnsan Hakları Alt Komisyonu Başkanı, İstanbul'a gelip, İstanbul'daki kadın ceza evini gezdiğinde 'Keşke bizim hapishanelerimiz de böyle olsa' demişti. Türkiye artık işkence ve kötü muamele bakımından gözetim altında tutulmaktan vazgeçilmiş bir ülke. Dolayısıyla insan hakları konusunda çok önemli gelişmeler kaydettik. İnsan hakları konusunda ileriye doğru atılan adımlara karşı çıkmak, insanlığı geriye çekmek istemekten başka bir anlam taşımaz. Çünkü en önemli varlık, çağımızda artık insandır. Bunun dışında, buna ters gelen, bunu geriye götürecek bir düşünce tarzı artık geçerli olmaktan çıkmıştır." şeklinde konuştu.

AK Parti Mersin Milletvekili Prof. Dr. Zafer Üskül, dış politikada da alınan olumlu mesafelere dikkat çekerek, Türkiye'nin uzun yıllar bütün komşularıyla sorunlar yaşayan bir ülke konumundan, iyi ilişkilerini geliştiren bir ülke konumuna geldiğini dile getirdi.

Türkiye'nin katkıları olmadan bölgede istikrar sağlanmasının mümkün olmayacağının geç de olsa anlaşıldığını ifade eden Üskül, "Bölgemiz, dünyanın stratejik önemine sahip bir konumda. Bir yanda Ortadoğu, Kafkaslar ve Balkanların ortasında, bir ayağı Avrupa'da, bir ayağı Asya'da, bir ayağı doğuda, bir ayağı batıda. Sürekli gerilimlerin, çatışmaların yaşandığı bu bölgede istikrarın sağlanması, dünyada barışın ve istikrarın sağlanması demektir. Türkiye bununla da yetinmiyor. Afganistan'da, Bosnak Hersek'te, Kosova'da sorun olduğunda orada. Avrupa'yla Asya, Ortadoğu arasındaki ilişkilerin geliştirilmesi söz konusu olduğunda yine orada. Suriye ile ilişkilerini geliştirmiş olması, elbette Avrupa açısından da ABD açısından da önem taşıyor. Bu çok büyük bir başarıdır. Ümit ediyorum ki bu barış ortamı bölgemizde ve dünyada devam eder." diye açıklamalarda bulundu.

Zafer Üskül, AK Parti hükümetinin Mersin ve ilçelerinde çok önemli icraatlar gerçekleştirdiğini belirterek, hizmetlerin artarak devam edeceğini sözlerine ekledi.

Cihan



Bu haber 483 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,421 µs