En Sıcak Konular

'Sonunda Güler Zere'nin tabutu tahliye edilecek'

2 Kasım 2009 13:23 tsi
Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) İnsan Hakları İnceleme Komisyonu'nun CHP'li Üyesi Ahmet Ersin, DHKP-C'li mahkum Güler Zere'yi kanser tedavisi gördüğü Çukurova Üniversitesi Balcalı Hastanesi'ndeki mahkum koğuşunda ziyaret etti.

Ersin, "Endişem odur ki en sonunda Güler Zere'nin tabutu tahliye edilecek." dedi. Ersin, Zere'nin raporunu geciktirmekle suçladığı Adli Tıp Kurumu'na da ağır eleştirilerde bulundu.

Milletvekili Ersin, partisinin Adana milletvekili Hulusi Güvel ve İl Başkanı Serdar Seyhan ile ilk önce "Zere'ye özgürlük" sloganıyla 117 gündür hastane önünde eylem yapan grubun yanına geldi. Burada Zere'nin babası ile görüşüp 'Geçmiş olsun' diyen Ersin, daha sonra hastanenin mahkum koğuşunda kalan Zere'yi ziyaret etti. Yaklaşık 15 dakika burada kalan Ersin, Zere'nin hastalığının çok ilerlediğini öğrendiğini ifade ederek, yaşamının çok da uzun olmayacağı kanaatinde olduğunu söyledi. Suç işleyen herkesin cezasını çekmesi geretiğini anlatan Ersin, "Ama acımasız infaz, vahşi infaz çağın çok çok gerilerinde kaldı. Yaşamı artık sınırlı olan Güler Zere'nin infazının aynı koşullarda sanki hiçbirşey yokmuş gibi devam ettirilmesi insan haklarına aykırıdır. Bu koşullarda mutlaka infazının ertelenmesi hatta Cumhurbaşkanının da af yetkisini kullanması lazım. Endişem odur ki Güler Zere'nin tabutu tahliye edilecek sonunda. Bu da bir insan olarak hepimizi üzer." dedi.

Yetkililerin bu insanın çektiği acılara son vermenin bir yolunu bulmasını isteyen Ersin, son günlerini ailesiyle birlikte yaşaması için gerekenin yapılması gerektiğine dikkat çekti.

"ADLİ TIP AYAK DİREMESİN"

Ziyarette gördüklerini rapor halinde Meclis İnsan Hakları İnceleme Komisyonu'na götüreceğini dile getiren Ersin, engellerin kaldırılmasını isteyeceğini anlattı. Adli Tıp Kurumu'nun Cumhurbaşkanının af yetkisini kullanabilmesi için hazırlaması gereken raporu aylardan beri yazmadığını, ayak dirediğini vurgulayan Ersin, şunları kaydetti: "Çeşitli gerekçelerle ayak sürüyor. Bazı konularda kendi çalışma yöntemini bile altüst ederek şipşak inceleme yapan apar topar, paldır küldür rapor yazan Adli Tıp Kurumu, bir insanın yaşamıyla ilgili raporu aylardan beri yazmıyor. Çeşitli gerekçeler ileri sürüyor. Bunu anlamak mümkün değil. Zaten skandalların odağı haline gelmiş olan Adli Tıp Kurumu'nun büyük bir güven erozyonuna uğradığını biliyoruz. Ama hiç olmazsa bu gibi insani konularda elini çabuk tutarak bu güven erozyonunu durdurmalı. Eğer Güler Zere'nin tabutu buradan çıkarsa sorumluluğun başında Adli Tıp Kurumu gelir."

Cihan



Bu haber 559 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,599 µs