Biz sağ parti değiliz | " /> Biz sağ parti değiliz | "/>

En Sıcak Konular

Cindoruk: Biz sağ parti değiliz

2 Kasım 2009 10:44 tsi
Cindoruk: Biz sağ parti değiliz Cindoruk, önceki gün yapılan ANAP'la bütünleşme kongresinin ardından, ilginç açıklamalar yaptı.

DP Genel Başkanı Cindoruk, “Biz sağ parti değiliz, merkez sağ değiliz. Demokratik merkez tabiri bizim için en yerinde olan tabir. Biz merkez partiyiz. Celal Doğan gibi, soldan diğerlerini de bekliyoruz” dedi.

DP Genel Başkanı Hüsamettin Cindoruk, soldan yeni isimlerin yanı sıra bazı milletvekillerinin de partisine katılabileceğini söyledi. Cindoruk, sağda olduğu gerekçesiyle DP’ye katılma konusunda tereddüt içinde olanlara, “Biz sağ değil, demokratik merkezde yer alan bir partiyiz. Soldakileri de bekliyoruz” diye seslendi.

Cindoruk, önceki gün yapılan ANAP’la bütünleşme kongresinin ardından Milliyet’e değerlendirmelerde bulundu. İki partinin birleşmesi konusunda “Olmuyor, olmaz, başaramazlar” denildiğini kaydeden Cindoruk, “Niyet ettik, çalıştık ve oldu. Yapılamaz deneni yaptık. Güzel bir işi bitirdik” dedi. Kongre nedeniyle salonun dışında toplanan kalabalığın kendisini de şaşırttığını ifade eden Cindoruk, soldan gelecek isimlerle, merkez partisi tanımı konusunda şunları söyledi:

“Yeni bir program hazırladık. Çok güzel bir metin oldu. Programda, ‘merkez sağ’ demiyoruz, ‘demokratik merkez’ diyoruz. Bazı arkadaşların dilinde alışkanlık hale geldiği için zaman zaman öyle ifade ediyorlar. Biz sağ parti değiliz, merkez sağ değiliz. Demokratik merkez tabiri bizim için en yerinde olan tabir. Biz merkez partiyiz. Celal Doğan, DP’ye niye girdi? Merkez partisi olduğumuz için geldi. Doğan gibi, soldan diğerlerini de bekliyoruz.

‘Senato’ çalışması
Soldan gelecek olan başka arkadaşlarımız da var. Bir kısmı kongre aşamasında gelecek. Bir kısmı da kendi muhitleriyle görüşmelerini, değerlendirmelerini yapıyorlar, ona göre kararlarını verecekler.” Cindoruk, yeni bir anayasa metni üzerinde çalıştıklarını ve bitirdikten sonra bunu kamuoyuna açıklayacaklarını belirtti.

Cindoruk, yarı başkanlık sistemi, senatonun yasama organının yapısı içinde yeniden yer alması ve seçim sistemiyle ilgili kapsamlı çalışma yaptıklarını söyledi.

Cindoruk, şöyle devam etti: “Kongrenin en güzel yanı, böyle bir partinin halkta karşılığı var. Bu çok önemli. Yapay bir parti değil DP, halkta karşılığı olan bir parti. Biz, birilerine karşı olmak için siyaset yapmıyoruz. Biz birleşen Türkiye’yi kurmak istiyoruz. Bundan sonra dolu dolu bir parti göreceksiniz.”

Sayımız artabilir
Cindoruk, “Eski Başbakan, Rize Milletvekili Mesut Yılmaz, yönetime girdi. Meclis’te temsil edilecek olmanızı nasıl değerlendiriyorsunuz?” sorusuna, “O sayı artabilir” karşılığını verdi.

Solda siyaset yapan çok sayıda önemli ismin, DP’ye katılmak için partinin merkez sağ görüntüsünden sıyrılıp merkez çizgiye yönelmesini beklediği iddia edildi.

Bu isimlerden biri olan eski Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Celal Doğan, bütünleşme kongresinde yönetime girdi. Uzun süredir müzakere edilen ve aralarında Eskişehir Büyükşehir Belediye Başkanı Yılmaz Büyükerşen, eski Meclis Başkanı Hikmet Çetin, Anayasa Profesörü Süheyl Batum’un da yer aldığı bazı isimlerin, DP’ye, merkez partisine dönüşmesi durumunda katılmak istedikleri ileri sürüldü.

milliyet



Bu haber 585 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    2,822 µs