En Sıcak Konular

Davutoğlu: Ekonomik krize karşı birlikte hareket edilmeli

2 Kasım 2009 09:34 tsi
Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu, küresel ekonomik krize karşı birlikte hareket edilmesinin önemli olduğunu belirterek, yeni bir vizyona ihtiyaç duyulduğunu söyledi.

Davutoğlu, Malezya'nın başkenti Kuala Lumpur'da Royal Chulan Otel'de düzenlenen Gelişen Sekiz Ülke (D-8) Dışişleri Bakanları Konseyi 12. Toplantısında yaptığı konuşmada, D-8'in ekonomi ve ticaret alanlarında kalkınmayı hedefleyen kuruluş amaçlarına değinerek, Türkiye'nin başından beri D-8 çerçevesindeki işbirliğine büyük önem verdiğini belirtti.

Küresel finans sisteminin değiştiğini ifade eden Davutoğlu, son küresel mali krizin büyüklüğüne işaret ederek, hiçbir ülkenini bu krizle tek başına mücadele etmesinin mümkün olamayacağını kaydetti. Davutoğlu bu nedenle "birlikte hareket edilmesinin önemli olduğunu" vurguladı.

D-8'in bu değişen durum karşısında kendini ayarlama sürecinde olduğunu belirten Davutoğlu, yeni bir değişim sürecine girilmesi gerektiğini, bu çerçevede "yeni bir vizyona ihtiyaç duyulduğunu" kaydetti. Bu yeni vizyonun oluşumunda deneyimlerin paylaşımının önemli olduğunu söyleyen Davutoğlu, krizin olumsuz etkilerinden bir an önce kurtulunması gerektinin altını çizdi. Davutoğlu, bu çerçevede yıl sonuna kadar İstanbul'da bir çalıştay yapılması önerisinde bulundu.

Dışişleri Bakanı Davutoğlu, küresel değişim süreci ve uluslararası rekabet göz önünde bulundurulduğunda "D-8 ülkeleri arasındaki ekonomik ve ticari işbirliğinin artırılmasının hayati önem taşıdığını" ifade etti.

İş çevreleri arasındaki işbirliğinin geliştirilmesinin ve bilgi değişiminin gerekli olduğuna değinen Davutoğlu, D-8 sekreteryasının daha etkin çalışmasının önemli olduğunu ifade etti.

İş çevrelerinin daha aktif çalışabilmeleri için gerekli yasal çerçevelerin vakit geçirmeden oluşturulmasının önemli olduğunu belirten Davutoğlu, iş adamları için vize kolaylığının da ekonomik ve ticari işbirliğine katkı sağlayacağını kaydetti.

Konuşmasında Davutoğlu ayrıca, ulaştırma, su ve madencilik konularında Türkiye'de toplantılar yapılmasını önerirken, su ile ilgili toplantıda iklim değişikliği, su işletmesi ve çevre teknolojilerinin gündemde yer alabileceğini belirtti.

Dışişleri Bakanı Davutoğlu, e-devlet ve e-sağlık alanlarında da işbirliği yapılabileceğini sözlerine ekledi.
 
aa



Bu haber 536 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,430 µs