En Sıcak Konular

TRT'de şakanın dozu kaçtı

1 Kasım 2009 21:05 tsi
TRT'de yayımlanan 'Bir Zahmet' adlı şaka programında ölçü kaçtı.

TRT’de ana haber öncesi yayımlanan komedi eğlence programı Bir Zahmet’te yaşanan argo ve şiddet içerikli diyaloglar dikkat çekiyor.

Yeni yayın döneminde yayımlanmaya başlanan Bir Zahmet adlı programda Gökhan Yıkılkan, tipten tipe girerek gizli kamera çekimleriyle yoldan geçen vatandaşlara para kazandırıyor.

Ancak Yıkılkan’ın program esnasındaki tavırları ve yoldan çevirdiği kişilere yaptığı hareketler tepki çekiyor.
Yıkılkan, yakaladığı kişilere dört farklı istekte bulunuyor, bu isteklerin tamamını kameraya çekildiğini bilmeden yapan kişi 5 bin lira para ödülü kazanıyor. Bazı skeçlerde Yıkılkan'ın yarışmacılara tavırlarıyla psikolojik şiddet uyguladığı görülüyor.

Geçtiğimiz hafta yayımlanan programda Yıkılkan, Maslak Oto Sanayi bölgesinde genç bir kişiyi çeviriyor. Argo sözlerle yarışmacıya takılan Yıkılkan önce gençten kimliğini vermesini istiyor. Kimliği alan Yıkılkan yarışmacıyı yanından kovuyor. Daha sonra tekrar çağırdığı yarışmacıyı ‘Bu nasıl saç?”, “Kız gibi saç mı uzatıyorsun”, “Türkü dinle biraz lan!” gibi laflarla sözlü taciz ediyor.

Yıkılkan’ın bu tavırlarından korkan genç sesini çıkaramıyor. Yanında bulunan arkadaşıyla genci dövmekle tehdit eden, saçını çeken, tişörtüne yapışan Yıkılkan’ın ağzından çıkan argo kelimeler ise yayında ‘bip’leniyor.

Genç, Yıkılkan’ın isteklerini mecburen yapıyor. 9 dakika süren psikolojik ve fiziki şiddet sonrası genç 2500 lira kazanıyor.

YAPIMCI: HİÇ ELEŞTİRİ ALMADIK

Milliyet gazetesinin haberine göre, programın yapımcısı konuyla ilgili olarak Alper Mestçi, “Yarışma bir aydır ekranda. Hiç eleştiri almadık. Bu sonuçta bir mizah programı ve oradaki yarışmacılar da para ödülü kazanıyor, herkes de halinden memnun. Yarışmacılar programdan gayet mutlu ayrılıyor. Psikolojik şiddet falan da uygulanmıyor. Her şey belli sınırlar içinde yapılıyor. Bu eleştiriyi yapanlara önce sabah programlarını eleştirmelerini öneriyorum” diye konuştu.

ntv



Bu haber 823 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    4,495 µs