En Sıcak Konular

CHP'li başkandan 'pes' dedirten açıklama

1 Kasım 2009 20:19 tsi
29 Ekim Cumhuriyet Bayramı'nda 19 Mayıs afişlerini asan Çukurova Belediyesi'nin CHP'li başkanı Arıkan, öyle bir açıklama yaptı ki hayret edeceksiniz...

Adana'da CHP'li Çukurova Belediyesi, herkesi şaşırtan bir hataya imza attı. Belediyenin 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı için bilboardlara astığı afişlerde Başkan Yıldıray Arıkan'ın isminin bulunduğu "Gençler, 19 Mayıs hepinize kutlu olsun." yazısı vardı.

Konuyla ilgili CHP'li başkan Arıkan'dan açıklama geldi. Arıkan kendisine komplo kurulduğunu ve hedefin cumhuriyet olduğunu iddia etti. Ancak Arıkan ile afişleri asan şirketin açıklamaları birbiriyle çelişti.

Adana'nın merkez Çukurova İlçe Belediye Başkanı CHP'li Yıldıray Arıkan, eski bilboard afişinin asılmasının kendilerine yönelik bir komplo olduğunu söyledi.

Yeni Baraj Mahallesi'ndeki bilboardın önünde basın toplantısı yapan Başkan Yıldıray Arıkan, 19 Mayıs Gençlik ve Spor Bayramı'nda kullandıkları kutlama afişinin 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı sonrası 31 Ekim'de bir bilboarda asılması ve yerel gazetelerde 'CHP'li Belediye 29 Ekim'de gençlerin 19 Mayıs Bayramı'nı kutladı' başlığıyla haber yapılmasına tepki gösterdi. Başkan Arıkan, şunları söyledi:

"29 Ekim'de Kıraç'ın konser verdiği bir kutlama yaptık. Bu kutlamada 40 bine yakın vatandaşımız dağıttığımız Türk bayraklarını dalgalandırarak coşku yaşadı. Bu sadece Kıraç'ı dinleme coşkusu değildi. Bu insanlar, Türkiye'nin nereye gittiğini gören, demokratik, laik cumhuriyete inanan onbinlerdi. Bu kutlamadan bir gün sonra bilinçli şekilde bir komplo hazırlandı. Bizim ilçemizin sınırları dışında kalan bir bilboarda 19 Mayıs Bayramı'nda kullandığımız afiş asılarak bir komplo kuruldu. Bu komplo aslında Yıldıray Arıkan'a değil, Cumhuriyet'e düzenlendi. Cumhuriyet'i içine sindiremeyen insanların yaptığı bir komplodur. Yarın noter getirtip, bu afişi yerinde tespit ettireceğiz. Eski afişi esas alıp, bayramları karıştırdığım yönünde haber yapanlar ve bilboardları işleten firma hakkında davacı olacağım."

ŞİRKET: AFİŞLER ESKİDEN KALMA!

CHP'li Çukurova Belediyesi'nin 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı için hazırladığı afişlerde 19 Mayıs'ı kutlamasıyla ilgili yazılı açıklama yapıldı.

Reklam panolarının işleticisi Büyük Baskı Merkezi Matbaacılık ve İletişim Paz. San. Tic. AŞ yaptığı yazılı açıklamada, Çukurova Belediye'sinin billboardlarda 29 Ekim kutlaması yerine 19 Mayıs kutlaması yaptığı yönünde haberler yayınlandığı belirtilirken, söz konusu afişlerin 19 Mayıs kutlamalarından kaldığı ileri sürüldü.

Firmanın açıklamasında şu ifadelere yer verildi: "Teknik olarak asılan afişler, süresi dolduğunda üzerleri başka afiş konularak kapatılmaktadır. Fakat bazen yoldan geçen şahısların yırtması veya yağmur gibi sebeplerden dolayı üstteki afişler düşmekte, altta yer alan afişler ortaya çıkmaktadır. Haber konusu afiş, daha önce 19 Mayıs kutlamaları için yaptırılan bir afiş olup, 19 Mayıs haftası sonunda üzeri çeşitli afişler konulmak suretiyle kapatılmıştır. Yağmurun da etkisiyle üstteki afişler düşmüş ve altta yer alan eski 19 Mayıs kutlama afişi açığa çıkmıştır. Söz konusu olay tek bir noktada ve yalnız bir billboardda meydana gelmiştir."

Çukurova Belediyesi'nin 29 Ekim kutlamaları ve Cumhuriyet Şöleni'ne davet için yüzlerce afiş yaptırıp, şehrin çeşitli yerlerindeki panolarda sergilendiğinin aktarıldığı açıklamada: "Şirket yönetimi olarak, irademiz dışında meydana gelen bu olaydan ve sebep olduğu yanlış anlaşılmalardan dolayı, başta Belediye Başkanı Yıldıray Arıkan'a ve tüm Çukurovalılara karşı son derece üzgün olduğumuzu bildirmek isteriz." denildi.



Bu haber 822 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,890 µs