En Sıcak Konular

Kadınlardan zincirli baraj protestosu

1 Kasım 2009 19:15 tsi
Tunceli'de barajları protesto eden kadınlar, yolu trafiğe kapatarak kendilerini zincirledi Tunceli'de yapılması düşünülen barajları protesto eden kadınlar, yolu trafiğe kapatarak kendilerini zincirledi.

Tunceli Sanat Sokağı'nda bir araya gelerek, ilde yapılması düşünülen 18 baraj projesinin durdurulması ve yapımı sona eren Uzunçayır Barajı'nda suyun bırakılması için harekete geçen kadınlar, "Munzur, Dersimli kadınların sesiz çığlığıdır. Dersim'de baraj istemiyoruz" pankartı açarak yürüyüşe geçti.

Davul ve ritimlerle Cumhuriyet caddesine kadar yürüyen Tuncelili kadınlar, kendilerini zincirleyerek yolu bir saat trafiğe kapattı. Yoğun yağmur yağışı altında gerçekleşen protesto eyleminde düzenlenen sokak tiyatrosu ise vatandaşlar tarafından yoğun ilgi gördü.

Munzur'da yapılması düşünülen barajlar ile Tuncelililerin kültür ve inançlarının yok edilmek ve insanların göçe zorlanmak istendiğini ileri süren Grup Sözcüsü Evrim Konak, "Dört bir tarafı sular ile kaplı olan Munzur, bu kez barajlarla yok edilmek isteniyor. 21 Aralık 1971 yılında Munzur Vadisi Milli Park ilan edilmesine rağmen toplam 18 baraj projesiyle bugün yeniden insansızlaştırılarak, sular altında kalmakla karşı karşıyadır. Dersim'de baraj yapmak isteyenler bilsinler ki kadınlar olarak, kendimizi ve çocuklarımızı siper ederek barajları yaptırmayacağız." şeklinde konuştu.

Sokak tiyatrosunun ardından kutsal yerlerin sular altında kalacağına yönelik yapılan konuşmalarda, bazı kadınların ağlaması ise dikkat çekti. Basın açıklamasının ardından grup sessizce dağıldı.

cihan



Bu haber 809 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    2,995 µs