En Sıcak Konular

'Kıbrıs'ta çözüm zora girdi'

1 Kasım 2009 17:46 tsi
KKTC Cumhurbaşkanı Mehmet Ali Talat, "2009 sonuna kadar çözüm zorlaştı. Ancak 2010 yılı başı hala bizim hedefimizde vardır" dedi.

Mehmetçik Köyü'nü ziyaretinde yaptığı açıklamada, "Hiç olmazsa 2010 başında çözümü yakalamamız lazım" diyen Talat, zamanın çözümün aleyhine işlediğini, zaman geçtikçe çözümün zorlaşacağını vurguladı.

Kıbrıs Türk tarafının hedefinin, 2009 yılı sonuna kadar çözümün sağlanması olduğunu ifade eden Talat, müzakerelerin yoğunlaştırılması halinde sürecin hızlanacağını kaydetti.

Talat, yurt dışı veya yurt içinde bir yere kapanarak bir hafta, 10 gün süre, 2 veya 3 seans halinde müzakerelerin tamamlanmasının mümkün olduğunu, ancak Rum tarafının süreci hızlandırmaya yanaşmadığı için zaman kaybedildiğini belirtti.

Müzakereler konusunda, "Çok taviz verildi", "Çok tavizkar davranıldı", "Çözüme mahkum muyuz? Çözüm olmazsa başka alternatifler yok mu" şeklinde eleştiriler işittiğini kaydeden Talat, "Bunlar tabii tartışılabilecek şeyler. Ama benim söylediğim şey çok açık ve nettir; bu çözüme ihtiyacımız var, çözümün bulunması lazım, bu çözümü başarmamız lazım" diye konuştu.

Çözümün illa kaçınılmaz olmadığını ifade eden Talat, "Olmayabilir de. Bu Tanrı kelamı değil. Sonuçta önemli olan sizin temel felsefenizdir. Temel felsefeniz, sorunun çözümlenmesi ise bunu açık ve net olarak ortaya koymanız lazım" dedi.

49. BULUŞMA YARIN

Kıbrıs sorununa kapsamlı çözüm bulmayı amaçlayan ve eylül 2008'de başlayan müzakerelere yarın devam edilecek.

KKTC Cumhurbaşkanı Mehmet Ali Talat ve Kıbrıs Rum yönetimi lideri Dimitris Hristofyas, müzakereler çerçevesinde yarın saat 16.00'da 49. kez bir araya gelecek.

Taraflar, görüşmede, "mülkiyet" konusunu yeniden ele alacak. Müzakerelerde taraflar arasında en ciddi farklılık "mülkiyet" konusunda yaşanıyor.



Bu haber 632 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,334 µs