meydan okudu | " /> meydan okudu | "/>

En Sıcak Konular

Baykal, Erdoğan'a meydan okudu

1 Kasım 2009 14:31 tsi
Baykal, Erdoğan'a meydan okudu Erdoğan ile Baykal arasında 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı nedeniyle Anıtkabir'deki törende geçtiği iddia edilen erken seçim diyaloğuyla ilgili tartışmaya Baykal'dan yeni açıklama geldi.

CHP Genel Başkanı Deniz Baykal, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan ile Anıtkabir'deki konuşmalarının basına yansıdığı gibi gerçekleştiğini açıkladı. Baykal, Haymana gezisinde erken seçim tartışmalarına ilişkin basın mensuplarının sorularını cevapladı. Baykal, Başbakan ile arasında geçen ve basına yansıyan diyalogların doğru olduğunu söyledi.

Baykal, kendisinin erken seçimi kast ederek konuştuğunu, Başbakan Erdoğan'ın ise farklı düşüncelerle konuştuğunun anlaşıldığını kaydetti.

Hükümetin erken seçime cesaret edemeyeceğini öne süren Baykal, kendisinin ise seçimlerin 2011 Mayıs ayında yapılacağını öngördüğü ifade etti.

CHP lideri Baykal, "Başbakan ile aramızda geçen görüşme basına yansıdığı şekildedir. Diyalog doğru yansıdı, Başbakan yanlış anladı. Başbakan erken seçimi göze alamaz. Erken seçim AK Parti için çöküş olur" dedi.

Dün Sabiha Gökçen Havaalanı'nın yeni terminal binası ve ek tesislerinin açılış törenine katılan Başbakan Erdoğan, CHP Genel Başkanı Deniz Baykal ile erken seçimi konuştuğu yolundaki iddiaları yalanlamış ve şöyle konuşmuştu:

"Birkaç gündür 29 Ekim merasimlerinde ana muhalefet lideri ile seçimden bahsetmişim güya. Yok böyle bir şey. Benim temel ilkelerime ters. Bu yola çıkarken bu bir şey söyledim; Türkiye 16 ayda bir seçim yapma dönemini bizimle kapattı. Biz geldik, artık seçimler ilan edilen tarihlerde yapılıyor artık. 2 3 ay öne alınabilir o ayrı. Seçimin tarihi ne zamansa o zaman yapılır. Erken seçim tarihi ortaya konularak bu ülkeye zarar veriyorlar. Bu konuşmanın borsaya yaptığı etkiyi hiç araştırdınız mı? 'Böyle bir yalanı ortaya atarsak ne olur?' diye düşünmezler. Böyle bir şey söyleyeceksek milletimle paylaşırız. Ana muhalefet lideriyle niye paylaşayım? Bu açıklamalar külliyen yalandır. 'Demokratik açılım sürecinin Parlamento'ya gelmesi yakındır' dedim. Demokrasiden asla taviz vermeyeceğiz. Biz bu eserleri inşa ederken bırakın onlar dedikodularına devam etsinler. Biz işimize bakacağız. Bir taraftan yolları, köprüleri, modern binaları inşa edeceğiz, onlar da yalanı, dolanı inşa edecek. Biz halkımızı, ülkemizi seviyoruz. Muasır medeniyet seviyesinin üzerine ülkemizi çıkarmak için çalışıyoruz."

İşte 29 Ekim'de iki lider arasında geçtiği iddia edilen diyalog:

Erdoğan: Turlara devam mı?

Baykal: Anlayamadım...

Erdoğan: Yani gezmeye devam ediyor musunuz, yurt gezilerine?

Baykal: Evet evet, İstanbul'daydım. Önümüzdeki günlerde de Karaman ve İzmir'e gideceğim. Sizin ne yapacağınız belli olmaz. Yurt gezilerimizi sürdürüyoruz.

Erdoğan: Evet haklısınız, her şey olabilir.

samanyoluhaber



Bu haber 639 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    4,395 µs