bir şok daha ! | " /> bir şok daha ! | "/>

En Sıcak Konular

Yazıcıoğlu kazasında bir şok daha !

1 Kasım 2009 13:27 tsi
Yazıcıoğlu kazasında bir şok daha ! Helikopterin bulunduğu, merhum Yazıcıoğlu'nun yaralı olduğu haberinin kimden geldiğinin "henüz" belli olmadığı açıklandı.

TBMM Araştırma Komisyonu Başkanı Ak Parti Kastamonu Milletvekili Hakkı Köylü, BBP eski genel başkanı Muhsin Yazıcıoğlu ve İHA muhabiri İsmail Güneş'in de aralarında bulunduğu 6 kişinin hayatını kaybetitği helikopter kazası ile ilgili yaptığı açıklamada, "kaza kırım raporu elimize ulaşmadığı için sonuca ulaşmakta zorlanıyoruz" dedi.

Araştırma komisyonunun çalışmalarını büyük bir titizlikle sürdürdüğünü belirten Hakkı Köylü, Kastamonu'da gazetecilere açıklamada, raporların hazırlanabilmesinin çok büyük detaylara inilmesiyle mümkün olduğunu belirtti. Bu nedenle şu ana kadar sonuçlandığını sanmadığını belirten Köylü, "Biz de kaza kırım raporu yokken yapabileceğimiz şeyleri düşünerek dinlememiz gereken, bilgisine başvurmamız gereken bazı kişiler vardı, onlarla görüştük. Geçtiğimiz hafta Kahramanmaraş Valisi Mehmet Niyazi Tanılır, Kayseri Valisi Mevlüt Bilici ve kazanın meydana geldiği dönemde Kayseri Emniyet Müdürü olan Ankara Emniyet Müdürü Orhan Özdemir'in bilgilerine başvurduk" dedi.

Hakkı Köylü, valilerle emniyet müdürünü dinlemelerindeki amacın, helikopterin bulunduğu yönündeki ilk haberin hangi kaynaktan çıktığını bulabilmek olduğunu da belirtirken, "Üzerinde durduğumuz konu, Kayseri Valiliğince o dönemde yapılan 'helikopterin bulunduğu ve merhum Yazıcıoğlu'nun yaralı olduğu' açıklamasının menşeinin ve doğruluk derecesinin ne olduğu ile nereden yayıldığıdır. Dinlediğimiz Kayseri Emniyet Müdürü, bu haberin Kahramanmaraş istihbaratından geldiğini, ancak doğruluğunun bilinmediğini söylediğini belirtti. Kahramanmaraş istihbaratından alınan bu haberin aynı zamanda yazılı olarak Kayseri istihbaratına ve dolayısıyla Kayseri Emniyetine ulaştırıldığını, ancak kesinlikle basına açıklama yapmadığını söylüyor. ancak haber bir yerlerden Kayseri Valisi'nden çıkan bir haber olarak basına yansıdı" dedi.

Bu haberin nereden kaynaklandığının araştırılması için komisyondaki arkadaşlarının Kahramanmaraş'a giderek birçok kişiyi dinlediğini de belirten Hakkı Köylü, haberin Kahramanmaraş istihbaratında görevli bir emniyet amiri tarafından çıktığı bilgisine ulaşıldığını kaydetti. Köylü, "İlgili emniyet amirinin karşılıklı soru ve cevaplı 9 sayfalık çok uzun bir beyanı ve açıklaması var. Onlarla birlikte değerlendirildiğinde şu ana kadar o konuda bir sonuca ulaşılamadı. Yani bu haberin kimden geldiği, nereden çıktığı ve haberi veren ilk kişinin kim olduğu henüz belli değil" diye konuştu.

Hakkı Köylü, helikopter kazasında sonuca ulaşmada radar kayıtlarının da büyük bir önemi bulunduğunu belirtirken, bununla ilgili de bir uzman dinlemeyi düşündüklerini kaydetti. Köylü, "Radar kayıtları konusunda bir takım ayrıntılara ihtiyacımız var. Ayrıca Sivil Havacılık Genel Müdürü ile belki Sivil Savunma Genel Müdürünün de duruma göre bilgilerine başvurabiliriz. Ancak kaza kırım raporları geldikten sonra belki o raporun incelenmesi suretiyle kimlerin bilgisine başvurabileceğimizi değerlendirebiliriz" diye konuştu.

bugün



Bu haber 748 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,791 µs