yeni yol haritası | " /> yeni yol haritası | "/>

En Sıcak Konular

DTP'den yeni yol haritası

1 Kasım 2009 11:03 tsi
DTP'den yeni yol haritası 

'Eve dönüş' yapan 34 kişinin karşılama görüntüleri nedeniyle eleştirilerin merkezine oturan DTP, sürecin ve dönüşlerin daha sağlıklı devamı için yeni bir yol haritası çıkaracak.

Kuzey Irak’ın Kandil Dağı ile Mahmur Kampı’ndan gelerek teslim olan 34 kişi için karşılama mitingi düzenledikleri için eleştirilerin odağında yer alan Demokratik Toplum Partisi( DTP) yeni strateji belirlemek için Diyarbakır’da toplandı.

DTP Eş Genel Başkanı Emine Ayna başkanlığında Bağlar Belediyesi Konferans Salonu’nda yapılan toplantıya DTP il başkanları, belediye başkanları ve il genel meclis başkanları katıldı. Toplantıda demokratik açılımla Kürt sorununun çözümü konusunda yaşanan gelişmeler ve önümüzdeki dönem yapılacak çalışmalara ilişkin yol haritasının belirlenmesi bekleniyor. Toplantının önemli gündem maddelerinden biri de sıkışan açılım sürecinde DTP’nin yeni eleştirilere hedef olmamak için atacağı adımları belirlemek olacak.

AVRUPA GRUBU NASIL KARŞILANACAK

Toplantıda Türkiye’ye gelen PKK’lılarla ilgili DTP’nin bundan sonra sergileyeceği tavrın ne olacağı belirlenecek. Ayrıca önümüzdeki günlerde Avrupa’dan gelecek gruplarla ilgili DTP’nin İstanbul’da nasıl bir karşılama yapacağı, miting yapılıp yapılmayacağı karara bağlanacak.

Yapılacak en büyük iyilik bu sorunu çözmektir

DTP Diyarbakır İl Başkanı Fırat Anlı, Türkiye’ye yapılacak en büyük iyiliğin Kürt sorununu çözmek olduğunu söyledi. CHP ve MHP’nin birlikte yaşama iradesini ortadan kaldırmaya çalıştığını ileri süren Anlı, bu partileri hainlikle suçladı. Yerel ART televizyonuna konuşan Anlı, “Çözüm ancak demokratik çözümle mümkündür. Diğer siyasilerle elbette aynı düşünmeyebiliriz, aynı çözüm modellerine inanmayabiliriz; ama bu sorun diyalogla çözülür.” dedi. 

BİR ARADA YAŞAMA İRADESİ

Kürt sorununun DTP’nin değil, ülkenin sorunu olduğunu dile getiren Fırat Anlı, “CHP ve MHP’nin ne tür bir siyaset yaptığını herkes biliyor. Irkçı, faşist ve bu ülkede yaşayanların aleyhine, yüzde 17’lik oyunu 19’a çıkarmak için bu ülkeye en büyük hainliği yapıyorlar. Bu ülkede birlikte yaşama iradesini ortadan kaldırmaya çalışıyorlar” şeklinde konuştu.

Star gazetesi

 



Bu haber 643 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    2,559 µs