ANAP , Ergenekon gölgesinde tarih oldu ANAP , Ergenekon gölgesinde tarih oldu

En Sıcak Konular

ANAP , Ergenekon gölgesinde tarih oldu 1 Kasım 2009 10:51 tsi
ANAP
, Ergenekon gölgesinde tarih oldu İki dönem tek başına iktidarda kalan, merhum Cumhurbaşkanı Turgut Özal'ın partisi Anavatan DP'ye katıldı. DP Genel Başkanı Cindoruk, birleşme kongresinde Ergenekon sanıklarını savunarak “Silivri'yi boşaltın” dedi.

Merhum Cumhurbaşkanı Turgut Özal'ın 1983'te kurduğu Anavatan Partisi tarihe karıştı. 10. Büyük Kongresi'nde gizli oylamayla kendini fesheden Anavatan, Demokrat Parti'ye katıldı. DP Genel Başkanı Hüsamettin Cindoruk birleşme kongresinde Ergenekon sanıklarına sahip çıkarak hükümete 'Silivri'yi boşaltın' çağrısı yaptı.

UZUN: TARİH YAPMAYA GELDİK

Atatürk Spor Salonu'nda yapılan DP ile Anavatan Partisi'nin bütünleşme kongresinden önce iki partinin olağan kongreleri yapıldı. Anavatan Genel Başkanı Salih Uzun, konuşmasında merkez siyasetin artık kendisine yeni bir yön çizme noktasına geldiğini ileri sürerek Anavatan'ın birleşmeyle tarih olmaya değil, tarih yapmaya geldiğini söyledi. Daha sonra kongrede Anavatan'ın feshedilerek DP'ye katılması oylandı.

CİNDORUK'TAN SİLİVRİ SAVUNMASI

DP Genel Başkanı Cindoruk ise konuşmasında Ergenekon sanıklarını savundu. Cindoruk, “Silivri kampında tutuklu bulanan sanıklar için üzülüyorum. O kampın çabucak boşaltılmasını diliyorum. Mehmet Haberal'dan terörist yaratanlar, o gerilla müfrezesini karşıladıkları zaman ızdırap duymadılar mı? Haberal'dan terörist olur mu? Mustafa Özbek'ten terörist olur mu?' dedi. Cindoruk, Aydın Doğan'ın şirketlerine kesilen vergi cezalarını eleştirdi. Cindoruk'un konuşmasının ardından DP'nin birleşme kararı oylandı.


Malvarlığı da DP'ye geçti

Anavatan 10. Olağan Büyük Kongresi'nde yapılan gizli oylamada, partinin tüzel kişiliğinin feshedilerek DP çatısı altında birleşme kararı çıktı. Alınan bu karar, aynı salonda çalışmalarını sürdüren DP'nin 6. Olağanüstü Kongresi'nde delegelerin oyuna sunuldu. Yapılan işari oylamada, 20 Mayıs 1983 tarihinde kurulan Anavatan'ın tüzel kişiliğinin sona ermesi ve partinin mal varlığının DP'ye geçmesi kararı çıktı.

 

BELGESEL AĞLATTI: Anavatan kongresinde gösterilen belgeselde, Adnan Menderes, Süleyman Demirel, Mesut Yılmaz, Tansu Çiller, Hüsamettin Cindoruk ve Salih Uzun'un görüntülerine yer verildi. Bu sırada bazı partililer gözyaşlarını tutamadı.


Yılmaz DP'de

Turgut Özal'ın Köşk'e çıkarken Anavatan'ı emanet ettiği Mesut Yılmaz da kongrede DP'ye katıldı. AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Abdülkadir Aksu, Eskişehir Büyükşehir Belediye Başkanı Yılmaz Büyükerşen'in de katıldığı kongrede birleşmenin ardından, yeni tüzükteki geçici madde ile DP Genel İdare Kurulu'na katılan 50 Anavatan'lı üye de belli oldu. 100 üyeye ulaşan DP GİK'de eski Başbakanlardan, Rize Milletvekili Mesut Yılmaz da yer aldı.


Meclis'teki 7. parti

Mesut Yılmaz'ın DP'ye katılmasıyla Meclis'te temsil edilen parti sayısı 7'ye yükseldi. Bağımsız milletvekillerinin sayısı ise 9'a düştü. TBMM'de son durum şöyle:

AKP: 338
CHP: 97
MHP: 69
DTP: 21
DSP: 8
DP: 1
Türkiye Partisi: 1
Bağımsız: 9

yenişafak



Bu haber 462 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler

    3,753 µs