En Sıcak Konular

Almanya'da Türk hocaların zaferi

31 Ekim 2009 18:17 tsi
Almanya Basketbol 1. Ligi'nde Murat Didin'in çalıştırdığı Frankfurt Deutschebank Skyliners deplasmanda Mitteldeutscher BC'yi 76-74 mağlup ederek 3. sıraya yerleşti. Tolga Öngören'in takımı Ludwigsburg ise Giessen'i deplasmanda bir sayı farkla 69-68 y

Almanya Basketbol 1. Ligi'nde Murat Didin'in antrenörlüğünü yaptığı Frankfurt Deutschebank Skyliners deplasmanda Mitteldeutscher BC'yi 76-74 mağlup ederken Tolga Öngören'in çalıştırdığı Ludwigsburg'ta deplasmanda Giessen 46'ri 6-68 yenerek haftayı galibyetle kapadılar. Frankfurt 11 puanla 3. sıradaki yerini korurken, 10 puana yükselen Ludwigsburg'ta 6 . sıraya yükseldi.

Weissenfeld Sporthalle'deki karşılaşmanın ilk periyodu karşıklı akınlarla geçti, İlk çeyrekte 17-16'lık skor üstünlüğü elde eden ev sahibi Mitteldeutscher ilk yarıyıda bir sayı farkla 40-39 önde kapadı.

Didin'e teknik faul

İkinci yarının başında Frankfurtlu oyuncuların tutuk oyunu yanında hakemlere itiraz eden Murat Didin için de teknik faul çalınınca Mitteldeutscher aradaki farkı açmaya başlattı. Jenkins ve Robertson'un 5'er faulla oyun dışı kaldığı üçüncü periyot sonunda skor 66-57 oldu. Dördüncü ve son periyotta ise eksik kadrosuyla Didin'in talebeleri üstün bir mücadele ortaya koydular. Moyer, Roller, Reese ve Allen'in sayılarıyla farkı kapatan Frankfurt maçın bitimine 8 saniye kala Reese'nin attığı basketle 75-74 galip geldi.

Reese devleşti

Frankfurt'ta geçen sezon Aliağa Petkim forması giyen Reese 17 sayı ile en skorer olurken, Allen ve Doliboa 13'er ve Moyer 10 sayı ile çift hareli sayılara ulaştı. Frankfurt 1 Kasım Pazar günü saat 16.00'da başmayacak olan karşılaşmada Bamberg'i konuk edecek.

TOLGA ÖNGÖREN DE MUTLU

Alman Beko Basketbol 1. Ligi'nde bu sezon EnBW Ludwigsburg'u çalıştıran Tolga Öngören'de deplasmanda Giessen 46'er'i 69-68 mağlup etti. 10 puana yükselen Öngören'in ekibi Ludwigsburg 6. sıraya yerleşti. EnBW Ludwigsburg 1 Kasım Pazar günü kendi seyircisi önünde EWC Baskets Oldenburg'la karşılaşacak.



Bu haber 701 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    2,396 µs