En Sıcak Konular

Yılbaşına kadar doğalgazda zam görünmüyor

31 Ekim 2009 17:49 tsi
Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız, eldeki verilere göre yılbaşına kadar doğalgazda zam görülmediğini söyledi.

Bir dizi ziyaret ve incelemelerde bulunmak üzere Denizli'ye gelen Yıldız, Vali Yavuz Ekmen'i makamında ziyaret etti.

Burada gazetecilerin doğal gaza zam beklentisi hakkındaki sorularını cevaplandıran Bakan Yıldız, konunun 2008 Şubat ayından itibaren Enerji Piyasası Düzenleme Kurumu (EPDK)'nun yetkisinde olduğunu hatırlatarak, "Önceden fiyatları belirlemek söz konusu değil ancak şu anki veriler, yılbaşına kadar zam olmadığını gösteriyor." dedi.

Türkiye'nin enerji arz güvenliğini sağlamak için bölge ülkelerine bir dizi ziyaretlerde bulunduğunu vurgulayan Bakan Taner Yıldız, "Dünyada doğalgaz ve petrol fiyatlarının yükselme eğiliminde olması, kişileri bu tür yorumlara itebilir. Yılbaşına kadar zam görülmüyor. Yapılacak olursa kamuoyuyla paylaşacağız." şeklinde konuştu.

Bu kış sanayide doğalgaz kesintileri de beklenmediğine değinen Yıldız, "En fazla gaz Ukrayna üzerinden geliyor. Onların da Rusya'yla bazı problemleri oluyor. Bunların yaşanmamasını temenni ediyoruz. Bu yıl Ukrayna üzerinden gelecek gazda sıkıntı çıkacağını tahmin etmiyorum. Avrupa Birliği'nin de hassasiyeti var." ifadelerini kullandı.

Enerjide özelleştirmelerin devam edeceğini kaydeden Bakan Taner Yıldız, "En son çıkardığımız üç bölgeyle beraber 29 firma müracaat etti. Bu ilgi bizi sevindirdi. 2010 yılı sonuna kadar önemli bir mesafe kat etmemiz gerekiyor. Daha çok serbestleşen rekabetin piyasasının olduğu, hem de hizmette kalitenin arttığı noktaya gelmemiz lazım." şeklinde konuştu.

Sanayiciye ucuz elektrik verilmesinin mevcut şartlarda mümkün olmadığını da anlatan Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı, şunları kaydetti: "İndirimi gerektirecek bir rakam yok. Enerjinin 40'ta 1'ini doğal gazla üreten, 39'unu ithal eden bir ülkeyiz. Bu istemediğimiz bir durum olsa da gerçek. Doğal gaz girdilerini biz belirlemiyoruz. Beş ay önce petrolün varil fiyatı 50 dolara düşmüştü, şimdi 80 dolarda. Bunu kamu kaynaklarından finansa edemeyiz."

Bakan Yıldız'ın ziyaretinde AK Parti Denizli milletvekilleri Mehmet Yüksel, Mithat Ekici ve Mehmet Salih Erdoğan ile Belediye Başkanı Nihat Zeybekçi de hazır bulundu.

Ziyaret sonunda Vali Erkmen, Yıldız'a bir hatıra plâketi takdim etti.



Bu haber 606 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    2,937 µs