En Sıcak Konular

Erken seçim iddialarına son nokta kondu

31 Ekim 2009 15:54 tsi
Erken seçim iddialarına son nokta kondu Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, "Biz geldik, artık seçimler ilan edilen tarihlerde yapılacak. 2 ay, 3 ay öne alırsın ayrı mesele... Seçimin tarihi ne zamansa seçim o zaman yapılacak" dedi.

Başbakan Erdoğan, İstanbul Sabiha Gökçen Uluslararası Havalimanı yeni terminal binası ve eklerinin açılış töreninde yaptığı konuşmada, bugün buradan bir konuyu söylemek zorunda olduğunu ifade ederek, şöyle konuştu: "Birkaç gündür bir şeyler var. Güya 29 Ekim merasiminde ben ana muhalefet liderine erken seçimden bahsetmişim. Yok böyle bir şey. Benim temel ilkelerime ters. Bu yola çıkarken bir şey söyledim. Türkiye 16 ayda bir seçim yapma dönemini bizimle kapattı. Biz geldik, artık seçimler ilan edilen tarihlerde yapılacak. 2 ay, 3 ay öne alırsın ayrı mesele...

Seçimin tarihi ne zamansa seçim o zaman yapılacak." Başbakan Erdoğan, "erken seçim" ifadesini ortaya koyanların bu ülkeyi düşünmediklerini, zarar verdiklerini ifade ederek, "Sadece şunu 2 gündür konuşmanın borsada meydana getirdiği etkiyi hiç araştırdınız mı? Bunların derdi yok. Ülkede böyle bir yalanı ortaya atarsak ne olur, ne gider..." diye konuştu.Ana muhalefet lideriyle böyle bir şeyi konuşmadıklarını vurgulayan Erdoğan, şunları söyledi:

"Böyle bir şeyi söyleyeceksem milletimle paylaşırım. Ana muhalefetimle niye paylaşayım böyle bir şeyi? Bu ifade, bu açıklamalar külliyen yalandır. Ben böyle bir şey söylemedim. Ben ’demokratik açılımın parlamentoya gelme süreci yakındır’ dedim. Bunu alıp bu hale dönüştürdüler. Bunların nasıl siyaset yaptığını anlamanız bakımından bunları söylüyorum. Demokrasiden asla taviz vermeyeceğiz. Aynı kararlılıkla yolumuza devam edeceğiz.

Biz bu terminalleri inşa etmeye çalışırken bırakın onlar bu dedikodularla meşgul olsunlar. Biz işimize bakacağız. Bir taraftan yolların açılışlarını yapacağız, bir taraftan köprüler inşa edeceğiz, bir taraftan bu modern binalarımızı inşa edeceğiz. Onlar da yalanı, dolanı inşa etmeye devam etsinler."

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Cumhuriyet’in ve demokrasinin her zamankinden daha güçlü olduğunu ifade ederek, "Türkiye, Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün göstermiş olduğu muasır medeniyetler seviyenin üstüne çıkma hedefine doğru hızla yol almaktadır" dedi.

Erdoğan, Sabiha Gökçen Havalimanı’nın yeni terminal binası ve eklerinin hizmete açılması nedeniyle düzenlenen törende konuştu. Cumhuriyet Bayramı’nı bir kez daha kutlayarak, Cumhuriyet’in herkesin ortak değeri olduğunu vurgulayan Erdoğan, "Cumhuriyetimizi yüceltmek, demokrasimizi geliştirmek, ülkemizi, birlik ve beraberlik içinde daha da ileriye taşımak, daha da güçlendirmek hepimizin ortak misyonudur" dedi.

TÜRKİYE ATATÜRK'ÜN TARİF ETTİĞİ YOLDA

Başbakan Erdoğan, Hükümet olarak görevi devraldıkları 2002’den bu yana geçen 7 yıl boyunca milletin taleplerini yerine getirmek için yoğun bir emek ve gayret gösterdiklerini belirterek, şöyle devam etti: "Çok şükür bu çabalarımızın, milletimizin yolunda döktüğümüz bu terlerin karşılığını, meyvelerini aldık, almaya devam ediyoruz. Türkiye özlem duyduğu aydınlık geleceğe, hasretini çektiği aydınlık yarınlara doğru büyük adımlar atıyor. Lafla peynir gemisi yürümez. İşte eser ortada.

Bu eserlerle Türkiye nereden nereye geliyor, bunu görüyoruz. Türkiye’nin 81 vilayetinde artık bu eserleri görmek mümkün. Bugün, Cumhuriyetimiz ve demokrasimiz her zamankinden daha güçlüdür. Türkiye, Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün göstermiş olduğu muasır medeniyetler seviyenin üstüne çıkma hedefine doğru hızla yol almaktadır." Erdoğan, Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün Cumhuriyet’in kuruluşunda "İstikbal göklerdedir" diyerek, Türk havacılık sektörünün kuruluşu ve gelişmesine öncülük ettiğine işaret ederek, bu havalimanına adı verilen Sabih Gökçen’in Atatürk’ün manevi evladı olduğunu hatırlattı.

Sabia Gökçen’in Türkiye’nin ilk kadın pilotu olarak, ülkeye değerli katkılarda bulunduğunu ve adını tarihe yazdırdığını belirten Erdoğan, bugün hem Sabiha Gökçen’i saygıyla andıklarını hem de onun adını taşıyan bu modern havalimanına yeni ve muazzam bir terminal binası kazandırmanın mutluluğunu yaşadıklarını söyledi.

Sabiha Gökçen Havalimanı’nın açıldığı 2001’de sadece 47 bin yolcuya hizmet verdiğini belirten Erdoğan, 2009 yılı sonu itibarıyla havalimanının yaklaşık 6 milyon yolcuyu ağırlayabilecek hale geldiğini bildirdi. Başbakan Erdoğan, yapılacak ikinci pist ve diğer yatırımlarla Sabiha Gökçen Havalimanı’nın çok daha ileri bir seviyeye ulaşacağını ve İstanbul’un orta vadedeki ulaşım ihtiyacına cevap veren Türkiye’nin en önemli havalimanlarından biri haline geleceğini söyledi.

Yeni terminal binasının hiçbir kamu kaynağı harcanmadan tamamen özel sektörün dinamizmi, yerli ve küresel sermayenin ortak yatırımı ile gerçekleştirildiğini ifade eden Erdoğan, yap-işlet-devret modeliyle yaklaşık 2 milyar avronun savunma Sanayi Destekleme Fonu’na kazandırılacağını, böylece savunma sanayiinin gelişimine önemli katkılar sağlanacağını bildirdi.

Erdoğan, tesisin temelinin 3 Mayıs 2008’de atıldığını ve ihalede 30 aylık bir sürenin söz konusu olduğunu anımsatarak, yüklenici firmalarla bir araya gelerek onlara gece gündüz çalışarak bu tesisi daha kısa sürede tamamlamalarını istediğini anlattı. Karşılıklı olarak 18 ayda mutabık kaldıklarını dile getiren Erdoğan, firmaların verdikleri sözü tuttuğunu ve söz verilenden 3 gün önce açılışı gerçekleştirdiklerini belirterek, Türk Limak şirketiyle Malezya ve Hindistan şirketlerine teşekkür etti.



Bu haber 615 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,254 µs