En Sıcak Konular

Poyraz fırtına ile sağanak İstanbul’u vurdu

31 Ekim 2009 15:52 tsi
Kartal, Maltepe, Beykoz ve Sultanbeyli'de çok sayıda işyeri ile evleri su bastı. Mahsur kalanlar kurtarıldı. Taşıtlar su birikintileri yüzünden yollarda kaldı. Yolları kullanmak isteyenler de zor anlar yaşadı. Yağmur yüzünden maddi hasarlı kazalar da mey

O-1 Karayolu üzerindeki Kartal-Cevizli köprü altındaki su birikintisi nedeniyle taşıtlar güçlükle ilerledi. Zaman zaman tamamen kapanan trafiğin akışına kontrollü izin verildi. Büyükşehir Belediyesi itfaiye ekipleri, baskınların yaşandığı yerlerde, su tahliyesi yaptı.

İstanbul Deniz Otobüsleri (İDO), bugün yapılması gereken 07.00’deki Yenikapı-Bandırma, 08.00’deki Armutlu-Armutluk-Yenkapı-Bostancı, 09.00’daki Bursa-Kadıköy-Kabataş, 09.30’daki Bostancı-Yenikapı-Marmara-Avşa, 13.00’deki Kabataş-Kadıköy-Bursa, 15.30’daki Bursa-Kadıköy-Kabataş, 15.30’daki Bandırma-Yenikapı-Bostancı, 18.00’deki Bostancı-Yenikapı-Kabataş, 18.30’daki Bandırma-Yenikapı-Bostancı, yarın yapılacak olan 15.30’daki Avşa-Yenikapı-Bostancı ve 15.30’daki Bandırma-Yenikapı-Bostancı deniz otobüsü seferlerini iptal etti.

UÇAK SEFERLERİNDE AKSAMA YOK

Atatürk Havalimanı’nda uçak seferlerinde aksama yaşanmadı. Sabah saatlerinde başlayan sağnak yamura ve hızı zaman zaman saatte 60 kilometreye çıkan fırtınaya rağmen alınan önlemler sonucu uçaklar iniş ve kalkışlarını zamanında yaptı. Devlet Hava Meydanları İşletmesi (DHMİ) yetkililerinden alınan bilgiye göre her iki pistte de devamlı olarak biriken suların temizleme çalışmasının aralıksız devam etti. Bir yetkili “İniş ve kalkışlarda yaptığımız ölçümlerde frenleme oranları normal seviyede. Rüzgarın durumuna göre her iki pisti de kullanıyoruz. Kuzey rüzgarı estiği için iniş ve kalkışlarımız 18-36 pistinin Sefaköy istikametinden olmaktadır. Tüm iç ve dış seferlerimiz zamanında yapılmaktadır” dedi.

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ı öğle saatlerinde Sabiha Gökçen Havalimanı'nda karşılayan İstanbul Valisi Muammer Güler, uyarıların dikkate alınmasını istedi. Vali Muammer Güler, “Şiddetli yağış ve poyraz ile birlikte sel baskınlarının devam etmesini bekliyoruz. Önlemlerimiz devam ediyor. Yağışın yarın da devam etmesi bekleniyor. Kartal Devlet Hastanesi önü ile Sltanbeyli'de bazı okulları su bastı. Su tahliyesi sürüyor. Yağış devam edecek, sıcaklık düşünecek” dedi.

METEOROLOJİ PERŞEMBE GÜNÜ UYARDI

Devlet Meteoroloji İşleri Genel Müdürlüğü, Analiz ve Tahminler Şube Müdürlüğü, perşembe günü ani sel, su baskını, çatı uçması ağaç ve direklerin devrilmesi ile kara ve deniz ulaşımında aksamaların yaşanabileceği uyarısında bulunmuştu. Olumsuz hava koşulları dün sabah İstanbul'un kuzey ve batı kesiminde başladı öğleden sonra ve akşam saatlerinde ise tüm İstanbul’da etkili oldu. Yarın da poyraz fırtınası ile Anadolu yakasında sağanak yağış devam edecek. Meteoroloji yetkilileri tedbirli olunmasını istedi.

Meteoroloji İstanbul Bölge Müdürü Mustafa Yıldırım, yağışın Pazartesi gününden itibaren etkisini kaybedeceğini ve hafta ortasından itibaren poyrazla birlikte sıcaklıkların mevsim normallerine döneceğini bildirdi. Mustafa Yıldırım, öğle saatlerine kadar İstanbul genelinde ortalama metrekareye 75-80 kilogram yağış düştüğünü söyledi. Mustafa Yıldırım, Çatalca’da metrekareye 77, Terkoz’da 54, Şile’de 50 ve Kilyos’ta 28 kilogram yağış düştüğü belirtti.



Bu haber 660 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,011 µs