En Sıcak Konular

Askerin siyasete müdahale etmesi kabul edilemez

31 Ekim 2009 12:34 tsi
AK Parti Ankara Milletvekili Burhan Kayatürk 'Millete Komplo' belgesine ilişkin, "Demokrasilerde askerin bu manada siyasete müdahale etmesi hele hele bu şekilde bir çalışma içerisine girmesi kabul edilemez. Kabul etmemiz de mümkün değil." dedi.

Elmadağ'da partisinin aylık ilçe divan toplantısına katılan Kayatürk, gündemden düşmeyen 'Millete Komplo' belgesine ilişkin Cihan Haber Ajansı'na açıklamalarda bulundu. Belgenin yargıya intikal ettiğini dile getiren Kayatürk, yargının vereceği kararı herkesin beklemesi gerektiğini ifade etti. "Demokrasilerde askerin bu manada siyasete müdahale etmesi hele hele bu şekilde bir çalışma içerisine girmesi kabul edilemez. Kabul etmemiz de mümkün değil." diyen Kayatürk, Başbakan Erdoğan'ın ve AK Parti'nin tutumunun bu konudaki tutumunun çok açık ve net olduğuna dikkat çekti. Yargının araştırma neticesini herkesin beklemesi gerektiğini tekrarlayan Kayatürk, "Netice şu veya bu şekilde çıktığı zamanda gerektiğinin yapılması gerektiğine inanıyorum ve gereğinin yapılacağına inancımı korumak istiyorum." ifadelerini kullandı.

"MUHALEFETİN DEMOKRATİK BİR BASIRLA BEKLEMESİ LAZIM"

Muhalefetin sürece ilişkin tutumunu eleştiren Kayatürk, muhalefetin daha önceden böyle bir belgenin hiç olmadığını söylediğini ifade etti. Belgenin ıslak bir imza ile gerçek olduğunun ortaya çıktığını belirten Kayatürk, "Ancak bu belge kim tarafından imzalandı, nasıl yapıldı, hangi kurul nerede, nasıl bir çalışma içerisine girdi ve bu çalışmanın amacı neydi. Bunların hepsi araştırılıyor. Bunların bir kısmı gazetelerde yazıldı. Yazılanların ne kadar doğru olduğu, ne kadarının doğru olmadığı yargı neticesinde ortaya çıkacak." dedi.

AK Parti'nin muhalefet gibi 'dereyi görmeden paçayı sıvamayacağını' kaydeden Kayatürk, muhalefete çağrıda bulundu: "Burada herkesin muhalefet dahil neticeyi sabırla demokratik ve hukuksal bir sabırla beklemesi lazım. Biz askerin siyasette olmaması gerektiğine, siyasetle uğraştığı takdirde suç işleyebileceğine anayasamızdan aldığımız işaretle inanıyoruz."

"Başbakan'ın çok yakınındaki bazı insanların adının bazı olaylara karışmasını nasıl değerlendiriyorsunuz?" sorusuna Ankara Milletvekili, "Gerçekten nasıl bir çalışma yapılmış, nereye kim yerleştirilmek istenmiş. Bunlar tabi sadece bir belgeyle alakalı değil, aynı zamanda devam eden başka bir yargılamada var, Ergenekon yargılaması. Ümit ediyorum bunların hepsi ortaya çıkar ve Türkiye'de kimse demokratik dışı bir sistemle siyasete müdahale cesaretini kendisinde bulamaz, bütün umudumuz budur ve böylede olacaktır." cevabını verdi.

"ASKER ÇOK DİKKAT ETMELİ"

Türk Silahlı Kuvvetleri'nin yıpratıldığına yönelik değerlendirmelerin hatırlatılması üzerine Kayatürk, "Bir kurumun, bir kişinin yıpranmaması için öncelikle kendilerinin çok dikkatli olması lazım. Burada askerin de çok dikkat etmesi gerektiğini, asker, hepimizden daha iyi biliyordur, bilmesi de lazım. Ben TSK'nın yıpratılmaması gerektiğine inanıyorum. Hiç kimsenin yıpratmaması lazım. TSK, kendi bünyelerindeki kendisini yıpratma gayreti içerisine girenlere izin vermemesi lazım." şeklinde konuştu.

Cihan



Bu haber 697 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    2,697 µs