En Sıcak Konular

Bardakoğlu: Dini içerikli sinema filmlerine ihtiyaç var

30 Ekim 2009 20:16 tsi
Diyanet İşleri Başkanı Ali Bardakoğlu, hacı adaylarının domuz gribi konusunda yeterince bilgilendirildiğini belirterek, "Hacılarımız oraya ölmeye değil, ibadet yapmaya gidiyorlar." dedi.

Diyanet İşleri Başkanı Ali Bardakoğlu, 4. Dini Yayınlar Kongresi'nin açılışına katıldı. Bardakoğlu, çıkışta gazetecilerin domuz gribi konusundaki sorularını cevapladı. Hacı adaylarının aşılanması konusunda Sağlık Bakanlığı'nın programına tabi olduklarını belirten Bardakoğlu, sağlık konusunda şahsi bir insiyatif kullanamayacaklarının altını çizdi. Hacıların uymaları gereken sağlık kurallar konusunda uyarıldığını kaydeden Bardakoğlu, "Sağlık el kitapları dağıttık. Hacılarımız, diğer vatandaşlara göre daha fazla, bu konuda, bilgilendirilmiş oldu." dedi. Çok ciddi bir sıkıntı yaşanmayacağını düşündüğünü belirten Bardakoğlu, insanların bir araya geldiği tek yerin hac olmadığını vurguladı. Bardakoğlu, "Maçlarda binlerce insan birarada. Metrolarda, bayramlarda birarada. İnsanların biraraya geldiği tüm mekanlarda bu kurallara dikkat edilmeli." diye konuştu.

Camilerin dezenfekte edilmesi ve cemaatin bilgilendirilmesi konusunda çalışmaların devam ettiğini kaydeden Bardakoğlu, "Camiler toplumu aydınlatma konusunda önemli bir imkan sunacak." ifadesini kullandı.

"Aşılanmak istemeyen hacı adayları var mı?" şeklindeki soru üzerine Bardakoğlu, bu yönde bir bilginin kendilerine ulaşmadığını aktardı. Bardakoğlu, hacı adaylarının şimdiye kadar getirdikleri tüm kurallara uyduğunu dile getirdi. Bardakoğlu, "Hacılarımız oraya ölmeye değil, ibadet yapmaya gidiyorlar." şeklinde konuştu.

"KURALSIZ DİNİ YAYINLAR, ZİHİNLERİ BULANDIRIYOR"

Bardakoğlu, açıklamalarında 4. Dini Yayınlar Kongresi'nin önemine vurgu yaptı. Kongrede Prof. Dr. Fuat Sezgin'in de bulunduğunu hatırlatan Bardakoğlu, "Fuat Sezgin, dünya çapında önemli bir akademisyen. Binlerce İslam medeniyeti eserini, dünyaya dağıttı. İslam bilim tarihinin tanıtılmasında kilometre taşı oldu." dedi.

'Dini yayınlar konusundaki başıbozukluk ve rastgeleliğe çeki düzen vermek, daha ağır başlı, ilmi, ciddi ve insanlara faydalı eserlerin gelmesine öncülük etmek' noktasında kongrenin önemli olduğunu ifade eden Bardakoğlu, "Din alanında kuralsız, usulsüz yayınlar insanların zihnini bulandırıyor. Bu tür bir yanlışı telafi etmek için en az on tane ciddi yayın yapmak gerekiyor." şeklinde konuştu.

Bardakoğlu, konuşmasında vekaletle kurban kesimi konusuna da değindi. Vekaletle kurban kesiminin yardım kampanyasına dönüştürülmesinin doğru olmadığını söyleyen Bardakoğlu, konuyla ilgili Pazartesi günü bir genelge yayınlanacağını, camilerde konuyla ilgili bilgilendirmeler yapılacağını aktardı.

Diyanet İşleri Başkanı Ali Bardakoğlu, dini içerikli sinema filmleri, çizgi film ve romanlara ihtiyaç duyulduğunu belirterek, "Görsel yayıncılık, televizyon ve sinema filmi konusuda çok ciddi eksiklerimiz var." dedi.

Diyanet İşleri Başkanı Ali Bardakoğlu, 4. Dini Yayınlar Kongresi'nin açılışında yaptığı konuşmada dini içerikli görsel yayıncılık, televizyon ve sinema filmi konusunda ciddi eksikler bulunduğuna dikkat çekti. "Bu etkili alanı bugüne kadar keşfetmekte ve kullanmakta geciktik." diyen Bardakoğlu, bir an önce dinin ciddiyetine yakışır görsel yayınların artırılması gerektiğini vurguladı.

Yayıncılık konusunda hayli mesafe alındığını ancak yeterli olmadığını söyleyen Bardakoğlu, "Özellikle görsel alan artık uluslararası etkiye sahip bir alandır ve büyük maliyetler gerektirmektedir. Sadece ağır ve hacimli kitaplar yaparak değil, kolay anlaşılabilen el kitaplar hazırlamamız, CD'ler hazırlamamız, internet ile insanlarımıza ulaşmamız, görsel yayıncılığa ve uluslararası alanda ses getirecek görsel eserlere, sinema filmlerine büyük ihtiyaç var. İslam toplumunun ihtiyacı var." diye konuştu. Bardakoğlu, "Hatta dini içerikli çizgi filmlere, çizgi romanlara ihtiyaç vardır. Biz bunları başımızı kaldırıp etrafımıza baktığımızda rahatlıkla görebiliyoruz." dedi.
 
4. Dini Yayınlar Kongresi'nde dini klasiklerin yeniden keşfinin yapılacağını dile getiren Bardakoğlu, "Klasikler üzerine tekrar düşüneceğiz ve klasiklerin günümüzde ne anlama geldiğini ve ondan yarınlarımızı inşaa ederken nasıl istifade edeceğimizi konuşacağız." ifadesini kullandı. Geleneği geleceğe taşıyan dini klasikleri tanıma ve onları topluma kazandırmanın önemine işaret eden Bardakoğlu, "Klasikleri günümüz insanının anlayacağı bir dil ve tarzda Türkçemize ve diğer dillere kazandırmalıyız." diye konuştu.

Dini klasiklerin insanların önüne büyük bir hazine serdiğini ifade eden Bardakoğlu, "Araya depremler girdi ve biz bu çizgiyi biraz kaybettik. Ulaşamadığımız için de yok farzederek, gözardı ederek, doğrudan ana kaynaktan bilgi üretme yanlışına düşüyoruz. Usulü bilmeden o zenginliği bilmeden sadece heyecanla ve sipariş ile ana kaynaktan bilgi üretemeyiz." dedi.

cihan



Bu haber 783 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    2,585 µs