En Sıcak Konular

Her tartışma ekonomiyi etkiliyor

30 Ekim 2009 19:47 tsi
Her tartışma ekonomiyi etkiliyor Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, ''Demokrasi ve hukuka ilişkin her tartışma, her türlü müdahale, her türlü olumsuz yaklaşım, her şeyden önce ekonomiyi etkiliyor. İşimizi, aşımızı, soframızdaki ekmeği etkiliyor. Bunu artık görmek durumundayız.'' dedi.

Erdoğan, Başbakanlık Yeni Bina'da Türkiye Yatırım Destek ve Tanıtım Ajansı Danışma Kurulu toplantısının açılışında yaptığı konuşmada, ülkenin istikrarı, güven ortamı, huzuru ve gelecek vizyonunun, hedeflerinin ekonomiden bağımsız olmadığını söyledi.

Türkiye'nin demokrasinin standartlarını geliştirerek ekonomisini de büyüteceğini ifade eden Erdoğan, şöyle konuştu:

''Türkiye, küresel ölçekte ağırlığını artırarak ekonomisini de büyütecektir. Türkiye, istikrarını, güven zeminini, kardeşliğini, huzurunu pekiştirerek ekonomisini büyütecektir. Türkiye, en önemlisi de hukuku güçlendirerek ekonomide yeni başarılara koşacak. Demokrasi ve hukuka ilişkin her tartışma, her türlü müdahale, her türlü olumsuz yaklaşım, her şeyden önce ekonomiyi etkiliyor. İşimizi, aşımızı, soframızdaki ekmeği etkiliyor. Bunu artık görmek durumundayız. Hiçbir yatırımcı, geleceği belirsiz, demokrasi standartları düşük, istikrarsız, güvensiz bir ülkeye gelip orada yatırım yapmak istemez."

TERÖRLE MÜCADELE VE YATIRIM
Paranın ''cıva'' gibi olduğunu dile getiren Başbakan Erdoğan, ''Uygun zemini bulur oraya akar. Bunu böyle yakalamak durumundayız. Sadece uluslararası yatırımcılar değil, yerli yatırımcılar da böyle bir ortamda kendisi için güven olmayan bir ortamda işte yaşıyoruz Güneydoğu, Doğu, bu bölgelerde yatırımcımız gidip yatırım yapıyor mu, yapmıyor'' diye konuştu. Başbakan Erdoğan, şöyle devam etti:

''Terörle mücadelede başarılı olduğumuz anda ben inanıyorum ki, Batı'nın, Orta Anadolu'nun çektiği yatırımı o bölgelerimiz (Doğu, Güneydoğu Anadolu bölgeleri) de çekecek. Ve huzur ortamı, mutluluk ortamı, refah ortamı ülkemin dört bir yanına, aynı oranda, aynı şekilde yayılacaktır.

O bölgelerdeki işsizliğimizi de süratle ortadan kaldırmanın fırsatlarını yakalama imkanlarını bulacağız. İşte onun için demokrasiyi daha da güçlendirecek, hukukun üstünlüğünü pekiştirecek, istikrarı, huzuru, kardeşliğimizi yüceltecek ve bunun neticesinde ekonomimizi daha da büyüteceğiz. Bu noktada, Türkiye'nin ufku son derecede açık. Biz Türkiye'ye inandık, güvendik ve bu başarıları elde ettik. İnanarak, güvenerek, demokrasi ve hukuk için yine demokrasi ve hukuk çerçevesinde mücadele ederek Türkiye'yi inşallah çok daha aydınlıklara taşıyacağız.''

Başbakan Erdoğan'ın konuşmasında öne çıkan bazı ifadeler şöyle:

• "Demokrasi, asla ekonomiden bağımsız değildir. Diplomasi, ekonomiden bağımsız değildir. Bunu küresel diplomasinin önemli bir ayağı olarak görüyoruz.
• 2009 yılının 8 ayında yaklaşık 6 milyar dolarlık bir yatırım elde ettik.
• Küresel krizin aşılmasıyla birlikte, Türkiye, uluslararası doğrudan yatırımları çekme konusunda hızlı yükselişini devam ettirecektir ve inşallah yeni rekorlara doğru emin adımlarla ilerleyecektir.
• Türkiye'nin potansiyeli, bugün elde ettiğimizin inanın çok daha üzerindedir. Bu konuda ben kesinlikle girişimcilerimize, yatırımcılarımıza güveniyorum, en ufak bir şüphe taşımıyorum."
 
aa



Bu haber 458 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,660 µs