En Sıcak Konular

Bir toplu istifa haberi daha

30 Ekim 2009 18:29 tsi
Anavatan Partisi'nin yarın Ankara'da yapılacak kongrede tüzel kişiliğini sona erdirip Demokrat Parti ile birleşmesi beklenirken, teşkilatlardan birleşmeye tepki istifaları geliyor.

Trabzon'da birleşmenin 'Anavatan'ın ruhunu bitireceğini' düşünen 61 kişi partilerinden istifa ettiklerini açıkladı. Anavatan Partisi'nin, Trabzon'un Vakfıkebir İlçe Başkanı Cahit Kurt ve 14 yönetim kurulu üyesinin de aralarında bulunduğu 61 kişi istifa etti.

Vakfıkebir İlçe Başkanı Cahit Kurt, Anavatan Partisi ile DP'nin bütünleşmesi sürecinde yaşanan olayları asla tasvip etmediklerini söyledi. Kurt, partinin yöneticilerinin, partiye üye olmayan kişiler tarafından yönlendirildiği ve Anavatan Partisi'nin özünden koparılıp birilerinin güdümüne sokulmaya çalışıldığını savundu.

8. Cumhurbaşkanı merhum Turgut Özal'ın kurduğu Anavatan Partisi'nde siyasete girdiklerini ifade eden Kurt, ''Ancak gelinen bu noktada yaşanan gelişmeler üzerine arkadaşlarımızla birlikte Anavatan Partili olarak siyasi hayatımıza ara vermeye karar verdik.'' diye konuştu. Kurt, DP ile bütünleşmenin, Anavatan'ın kuruluş ruhunu yok edeceğine inandığını ifade etti.

Demokrat Parti (DP) ve Anavatan Partisi'nin kongreleri yarın Ankara'da aynı salonda yapılacak. Anavatan Partisi'nin 10. Olağan Büyük Kongresi saat 10.00'da, DP'nin 6. Olağanüstü Büyük Kongresi de yine aynı gün saat 11.00'de Atatürk Spor Salonu'nda toplanacak.

Kongrede, 20 Mayıs 1983 tarihinde kurulan Anavatan Partisi'nin, DP ile birleşmesi amacıyla tüzel kişiliğinin sona ermesine karar alınması bekleniyor.

cihan

 



Bu haber 653 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    4,510 µs