En Sıcak Konular

Kongrelerde domuz gribi endişesi

30 Ekim 2009 13:37 tsi
Domuz gribi salgını aldı başını gidiyor. Bir hafta içinde iki partinin kongresi var. Salonlar tıklım tıklım dolacak. Ve önlem yok.

Domuz Gribi salgını giderek artıyor. Sağlık Bakanlığı Türkiye’nin dört bir yanında sıkı önlemler aldı. Riskli olan her alana müdahale ediliyor. Eğitime ara verme pahasına, okullar bile tatil edildi. Ama Parti kongreleri unutuldu. Kongrelerde türkiye’nin dört yanından gelen on binlerce kişi, saatlerce tıklım tıklım bir arada duruyor. Bir tek virüs bile tüm salonu hasta edebilir. Ama bu konuda henüz bir önlem yok. DP-ANAP ve MHP kongreleri bu hafta içinde yapılacak. Ama her iki parti de Sağlık Bakanlığı da bu konuda bir önlem hazırlığında değil.

15 BİN ANAP VE DP’Lİ

Demokrat Parti ve Anavatan Partisi’nin birleşmesi bu hafta 31 Ekim Cumartesi günü gerçekleşecek. Ankara Atatürk Spor Sarayı’nda yapılacak kongreye 2 bin delege, on binlerce partili, basın mensubu, partililer, kongre görevlileri ve güvenlik görevlileri katılacak. Bu katılımcıların hemen tümü ülkenin değişik yörelerinden gelecekler. Kongre salonu tıklım tıklım dolacak. Saatlerce kapalı ortamda, yetersiz oksijene maruz kalacak katılımcıların virüs kapma endişesi var. Bir tek virüs bile tüm salonu hasta edebilir. Ve buradan tüm ülkeye yayılabilir. DP Genel Başkan Yardımcısı Hulusi Turgut, maske, jel dağıtma ve ilaçlama gibi hazırlıklarının şu an yapmadıklarını söyledi.

BOZKURTLARDA VİRÜS ENDİŞESİ

MHP’nin kongresi de 8 Kasım Pazar günü Atatürk Spor Salonu’nda gerçekleştirilecek. Bu kongreye de 10 ile 15 bine yakın kişinin gelmesi bekleniyor. Kongreye katılacak ülkücülerde de salgına yakalanma endişesi var. MHP’nin de kongrede Domuz Gribine karşı bir önlem yok. MHP Genel Sekreteri Cihan Paçacı da, “Maske, jel dağıtmayacağız. İsteyen hazırlıklı gelebilir” dedi.

internethaber



Bu haber 468 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,220 µs