fişleme skandalı | " /> fişleme skandalı | "/>

En Sıcak Konular

Meclis'te fişleme skandalı

30 Ekim 2009 11:41 tsi
Meclis'te fişleme skandalı ABD Temsilciler Meclisi'ne bağlı etik komitesinin basına sızan gizli bir raporu, çok sayıda Kongre üyesi ve çalışanı hakkında komite tarafından inceleme yürütüldüğünü ortaya koydu.

Washington Post gazetesine sızdırılan rapora göre, komite, 30'dan fazla milletvekili ve bazı yardımcılarının faaliyetlerini, savunma lobiciliği ve görevini kötüye kullanma gibi konularla bağlantılı olarak inceleme altına aldı.

Gazete, Temmuz ayında hazırlanan raporda, Temsilciler Meclisi'nin, Savunma Bakanlığı (Pentagon) harcamalarını denetleyen etkili bir alt komitesine mensup 7 milletvekili hakkında da etik komitesince inceleme yürütüldüğünün belirtildiğini yazdı.

Washington Post'un ele geçirdiği gizli rapora dayanarak yayımladığı habere göre, iki ayrı etik bürosunca yürütülen incelemeler, Temsilciler Meclisi'nin Ödenekler Komisyonu'na bağlı Savunma Alt Komitesi Başkanı John Murtha ile birlikte komitenin diğer 6 üyesini kapsıyor.

Bu milletvekillerinin, etkin lobi şirketlerinden PMA Grup ile olan ilişkisinin incelendiğini yazan gazete, rapora göre, milletvekillerinin, federal fonların PMA Grubunun müşterilerine yönlendirilmesine yardım ettiği ve şirket ile müşterilerinden kampanya bağışları aldığını belirtti.

Müfettişlerin incelemesi altındaki milletvekillerinin, Demokrat Parti milletvekilleri John Murtha, Peter Viscloscky, James Moran, Norm Dicks ve Marcy Kaptur ile Cumhuriyetçi Parti milletvekilleri Bill Young ve Todd Tiahrt olduğu bildirildi.

Gazete, Kongre'nin eski bir çalışanı tarafından kurulan lobi şirketinin, Adalet Bakanlığının cezai soruşturması altında olduğunu kaydetti.
"Standartlar Komitesi Haftalık Özet Raporu" adlı 22 sayfalık belgede ayrıca, etik komitesinin, 19 milletvekili ve bazı personel hakkında yürüttüğü incelemelerin özetine de yer verildiği bildirildi.

Etik Komitesi, Kongre'deki en "ağzı sıkı" komitelerden biri olarak biliniyor. Washington Post'un haberine göre, komitenin üyeleri, geçmişteki ya da şimdiki incelemeler hakkındaki hiçbir faaliyeti açığa çıkarmamaya dair yemin ediyor. Gazete, komiteden yapılan açıklamaya dayanarak, belgenin herkesin girebileceği bir bilgisayar ağına yanlışlıkla konulduğunun tahmin edildiğini belirtti. Belgenin, incelemelerle bir bağlantısı olmayan bir kaynak tarafından Washington Post'a sızdırıldığı ifade ediliyor.

Cihan



Bu haber 478 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    2,468 µs