En Sıcak Konular

Kaçırılan kızı ailesi başlık ödenene kadar geri aldı

0 0 0000 00:00 tsi
DİYARBAKIR'ın Çermik İlçesi'nde, marangozluk yapan 35 yaşındaki Bali Kahraman, Mardin'in Savur İlçesi'nde oturan 20 yaşındaki Ayşe Doğan'ı ailesinden istetti.

      Ancak Doğan Ailesi başlık parası isteyince, maddi durumu iyi olmayan Bali Kahraman, Ayşe'yi kaçırdı. Doğan Ailesi, “Sorun çıkmasını istemiyoruz. Gelip isteyin'' diyerek geri aldıkları Ayşe'nin, 10 bin YTL başlık ve 4 bin YTL'lik takı karşılığında evlenmesine razı oldu.
      Çermik'te marangozluk yapan Bali Kahraman, görüp sevdiği Ayşe Doğan'la evlenmek istedi. Ailesiyle Savur'a giden Bali Kahraman, Ayşe Doğan'ı ailesinden istetti. Ancak Doğan ailesi, Kahramanlar'dan 20 bin YTL başlık parası istedi. Bali Kahraman, bu parayı ödeyemeyince sevdiği kızı kaçırdı. Kızlarının kaçırılması üzerine Çermik'e giden Doğan Ailesi, Bali Kahraman'ın anne ve babasına ulaşıp, “Bu olayın büyümesini, kan davasına dönmesini istemiyoruz'' dedi. Bu uyarı üzerine sevdiği kızla Çermik Kaymakamı Murat Erkan'a giden Bali Kahraman, “Biz birbirimizi seviyoruz, evlenmek istiyoruz, Ancak ben başlık parasını ödeyemiyorum. Ailesi kızlarını geri istiyor. Bize yardımcı olmanızı istiyoruz'' dedi.
      Çermik Kaymakamı Murat Erkan, genç kızın ailesi ve yakınlarıyla görüşerek, “Gençler birbirlerini sevmişler evlenmek istiyorlar. Siz de kolaylık gösterin'' diyerek aileyi ikna etmeye çalıştı. Ayşe Doğan'ın yakınları, “Biz kızımızı geri istiyoruz. Olayın büyümesini istemiyoruz, kızımızı alıp geri götüreceğiz. Gencin ailesi gelsin bizden istesin verelim'' dedi. Bunun üzerine Bali Kahraman, ailesi ve yakınlarıyla tekrar Savur'a giderek Ayşe Doğan'ı geri verdiği ailesinden bir kez daha istetti. Aile, bu kez de 10 bin YTL başlık parası ve 4 bin YTL'lik takı istedi. Kahraman Ailesi, bu kez çaresiz bu isteği kabul etti ve Ayşe'yi alıp Çermik'e döndüler. Bali Kahraman, “Başlık parası yüzünden bunca sıkıntılara katlandık. Artık çağdışı bu geleneğin tamamen kalkmasını istiyoruz'' dedi.
      Kaymakam Murat Erkan da yaşanabilecek sıkıntıların önlenmesinde katkıda bulunduklarını belirterek, “Sonuçta sorun çözüldü. Başlık parası artık kalkmalıdır. İnsanların evlatları üzerinden para kazanma düşüncesi ve amacından uzaklaşması lazım. Kan davalarının temelinde de bu yatıyor'' dedi.
milliyet



Bu haber 604 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,940 µs