En Sıcak Konular

Ruhumuzun tüm renkleri

0 0 0000 00:00 tsi
Ruhumuzun tüm renkleri Ruhumuz bazen sudaki titreşimler kadar hassas, arının çiçeği salladığı gibi dengeli ve yağmur damlasının rüzgarda savrulduğu kadar hafif olur. Kırmızı, mavi, sarı, siyah... Renkler ruhumuzu nasıl etkiler?

Kimi zamansa, gürleyen yıldırımlar arasında şaha kalkmış yabani bir arap atı gibi hırçın ve zaptedilmez bir hale gelir. Zaman zaman bir bebek kadar masum, zaman zaman avının üstüne atlamak için sabırsızlanan vahşi bir aslan gibidir.

Diğer canlılardan farklı olarak akıl denen hazineye sahip olması, davranışlarındaki etkileşim faktörlerini de zenginleştirerek, hayran kalınacak bir bilmece ile karşı karşıya kalmamıza sebep olmuştur. Beynimizin nelere tepki verdiği, hangi etkenlerle bizleri hangi serüvenlere sürüklediği konusunda yüzlerce kitap yazılmasına, ve insanlık tarihinde canlı kişilik örneklerinin bolca olmasına rağmen, insanoğlunun davranış psikolojisinin tamamen çözüldüğü söylenemez. İnanılmaz bir hesabın ve büyüleyici bir renk cümbüşünün ortasına bırakılan insan, kendinin tamamlayıcısı bu faktörlerden nasıl etkileniyor, hangi etkileşimlerin peşinde nasıl davranışlar sergiliyor? Yaşamın renkleri karşısında nasıl tepkiler veriyor?

Aslında insan ruhunun hangi renkler karşısında hangi tepkiyi verdiği ve nasıl bir ruh haline geldiğini sabitleştirmek çok zor. Biraz da insanın kendi genetik şifresiyle ilgili bir konu olsa gerek. Derler ya renklerle zevkler tartışılmaz diye. Fakat bu konulara ilgili biri olarak ve kendi yapmış olduğum gözlemlere dayanarak bazı paylaşımlarda bulunabilirim. Tabi ki bu fikirlere herkesin katılması beklenemez. Çünkü herkesin yaşam felsefesinde kendine uğur getiren ve etkileyen, yakışan renkleri özeldir.
İşte genel olarak insan ruhunu yönlendirdiğine inandığım ve sizlerin çoğunun da katılacağınıza inandığım tespitlerim.

Kırmızı: Harekete geçiren, ihtirasın sembolü, canlandırıcı ve nabzınızı bile yükselten bir renktir. Aynı zamanda karnınızı acıktırabilir. Farkındaysanız gıda firmaları bu rengi çok kullanırlar.

Turuncu: Sizi neşelendirir, içiniz içinize sığmaz, mutluluk hissi verir.
Dışa vurumculuk hissinizi kamçılar, sıkıntınızı azaltır. Kalabalık yerlerde rahat konuşmanıza yardımcı olur.Toplantılarda yaptığınız esprilerle gündeme ağırlığınızı koyabilirsiniz.

Kahverengi: Hareket getiren ve aynı zamanda sanatsal ruhun hakim olduğu ortamlarda başarılı kılan bir renktir. Güven veren gücü , üzerinizde etkisini gösterecektir. Seçkin ve asil bir havası vardır.

Lacivert: Yatıştırıcı bir özelliği olan bu renk , mantıklı düşünmenizi sağlayan etkisiyle yanlış kararlar almanızı engeller. Olumlu düşünce ve asilliğin sembolü olma konusunda morla mücadele edecek kadar kuvvetlidir.

Mor: Asaleti itibarı simgeler. Adeta ruhun dengesi gibidir. Fiziki yaşamın da ayrılmaz parçasıdır. Ruh aleminin en çok rahat ettiği ve enerjinin kesintisiz akabildiği bir renktir.

Yesil: Güven veren, rahatlatan ve doğanın yansıtıcısı bir renk olması sebebiyle de ruhu dinlendirir. Mavinin dinlendirici özelliği ile adeta yarışır. Hele mavi ve yeşil bir araya gelebiliyorsa, tanrısal bir etkileşim ortaya çıkabilir.

Mavi: Ruhun bütün enerjisini dengeleyen, huzur veren dinlendirici özelliğinin yanında, insan üzerinde tansiyonu dahi düşürebilen bir gücü vardır. Büyük yorgunlukları yok eden inanılmaz yoğurucu bir potansiyeli vardır. İnsanın kötü şeyler yapmasını engelleyecek kadar da huzur verir.Kan akışını da yavaşlattığı için nazara da iyi geldiğine inanılır.

Beyaz: Temizliğin, istikrarın ve dengenin timsali gibidir. Vücudun negatif enerjisini atan daha ince ayrıntıları seçmemizi kolaylaştıran ve hastalıkların ilk yardımı gibi ilk tedaviyi yapar. Kutsal bir enerji yayar.

Pembe: Huzur verir, rahatlatır ve kendimizi mutlu hissetmemizi sağlar.Özellikle akşam saatlerinde dinlenmemiz sırasında bizleri başka bir frekansa taşıyarak rahat uyumamızda yardımcı olur.

Siyah: Gücü ve başarıyı temsil eden asil bir renktir.Tutkulu insanların vazgeçemediği bir renktir. İddialı ve kendine farklı bir dünya yaratan insanların seçkin rengidir.

Gri: Sadelik ve fazla hareketsiz ciddi bir şahsiyeti vardır. Diplomatik ruhu yansıtır. Asil bir renk olup, aynı zamanda gizemli insanların tercih ettiği bir renktir.

Sarı: Dikkat çekici renklerin başında gelir. Aynı zamanda çok çabuk farkedilme özelliği olan bir renktir. Bu yüzden dünyadaki çoğu taksi rengi sarıdır. Ayrıca moral rengidir. Mide ve sindirim sisteminin dostu bir renktir. Pozitif düşünmemizi sağlar.

Sevdiğiniz renklerle mutlu huzurlu bir yaşam diliyorum. En güzel renk, insanın en çok sevdiği renktir.

Metin Özkaya, Milliyet Blog Yazarı

MİLLİYET



Bu haber 368 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,790 µs