çok ilginç yanıt | " /> çok ilginç yanıt | "/>

En Sıcak Konular

Erdoğan'dan Baykal'a çok ilginç yanıt

30 Ekim 2009 08:56 tsi
Erdoğan'dan Baykal'a çok ilginç yanıt Anıtkabir’deki tören öncesinde Baykal, Erdoğan’ın “Turlara devam mı?” sorusuna “Evet. Sizin ne yapacağınız belli olmaz” yanıtını verdi. Erdoğan’ın cevabı ise...

Ayaküstü ‘erken seçim’ konuştular

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan ile CHP Genel Başkanı Deniz Baykal, Cumhuriyet Bayramı nedeniyle Anıtkabir’deki düzenlenen törenler öncesinde Aslanlı Yol’da erken seçimi çağrıştıran bir diyaloğa girdi.

Baykal, Erdoğan’ın “Turlara devam mı?” sorusuna “Evet. Sizin ne yapacağınız belli olmaz” yanıtını verdi. Gülümseyen Erdoğan da “Evet. Her an her şey olabilir” diyerek erken seçim imasında bulundu.   Başbakan Erdoğan, Anıtkabir’de düzenlenen tören için Aslanlı Yol’un başına geldiğinde Baykal, Genelkurmay Başkanı Orgeneral İlker Başbuğ ve kuvvet komutanlarıyla tokalaştı.

Anıtkabir’de tokalaştık

Alınan bilgilere göre Baykal’a, “Bayramınız kutlu olsun” diyen ve “Sizin de kutlu olsun” yanıtını alan Erdoğan, “Turlara devam mı?” diye sordu. Erdoğan’ın “tur” ifadesiyle, yaptığı yurt gezilerini kastettiğini anlayan Baykal, “Evet devam, dün (önceki gün) İstanbul’daydık” dedi.

Erdoğan’ın, “Başka yerler de var mı programda?” sorusu üzerine Baykal, “Evet var. İzmir ve Karaman’a da gideceğiz, devam edeceğiz. Sizin ne yapacağınız pek belli olmaz” karşılığını verdi.

Bu sözler üzerine gülümseyen Erdoğan da “Evet, belli olmaz. Her an her şey olabilir” diyerek üstü kapalı biçimde erken seçim imasında bulundu.

Bayram esprisi: Orada kalsın

TBMM’deki tören sonrasında makam odasında kurmaylarıyla sohbet eden Baykal, Meclis’te Erdoğan ile niçin tokalaşmadığının sorulması üzerine, “Anıtkabir’de tokalaştık, 20 dakika sonra bir kez daha tokalaşmanın bir nedeni yok, gereği de yoktu zaten” dedi.

Sohbet sırasında İçişleri, Adalet ve Ulaştırma bakanlarının TBMM’de arızalanan asansörde kalmaları da gündeme geldi. Bir milletvekilinin İçişleri Bakanı Beşir Atalay’ı kastederek, “Açılım bitinceye kadar orada kalsın, çıkmasın” esprisini yapması üzerine Baykal da şöyle konuştu:

“Bakan ile bir tartışmaya girmek istemem, ama bütün netameli, tartışmalı işleri bu bakan yapıyor. Hiç ilgisi olmadığı halde 2004’teki limanların ve hava limanlarının açılması ile ilgili ek protokolü de buna imzalattılar. Şimdi de açılımı bunun üzerinden götürüyorlar.

Erken seçim senaryoları

Seçimlerin dört yılda bir yapılacağına ilişkin Anayasa değişikliğinin ardından 22 Ekim’de TBMM’de kabul edilen yasayla, bu hüküm Milletvekili Seçimi Yasası’na da uyarlandı. Son olarak 22 Temmuz 2007’de genel seçimler yapıldığı için, milletvekili seçimlerinin Temmuz 2011’de yapılması gerekiyor. Buna karşın hükümetin, başta Kürt açılımı olmak üzere siyasi konjonktürü belirleyecek gelişmeler ışığında 2010 sonbaharında erken seçime gidebileceği konuşuluyor. Hükümetin Kasım 2010’da erken seçim planladığı belirtiliyor.

Mansur Çelik - Milliyet



Bu haber 560 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,213 µs