'Islak andıç'ta süre doldu gözler savcıda | " /> 'Islak andıç'ta süre doldu gözler savcıda | "/>

En Sıcak Konular

'Islak andıç'ta süre doldu gözler savcıda

30 Ekim 2009 08:03 tsi
'Islak andıç'ta süre doldu gözler savcıda
'Darbe andıcı'nda ıslak imzası bulunan Albay Çiçek ve cuntanın faaliyetlerini örtmek için belgeleri imha eden 5 subay dün de ifade vermedi. Süre bugün 17.30'da doluyor. Son kararı Ergenekon savcıları verecek.

Orijinali ortaya çıkan 'darbe andıcı'nda imzası bulunan Albay Dursun Çiçek ve cuntanın faaliyetlerini örtmek için belgeleri imha ettiği ileri sürülen 5 subayın ifade vermesi için tanınan süre bugün doluyor. Subayların ifadesi 17.30'a kadar alınamazsa, tutuklama kararıyla İstanbul'a getirilmeleri gündemde.

CUNTA'YI ÖRTBAS ETTİLER

Ergenekon soruşturmasını yürüten İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı, Genelkurmay Başkanlığı'nda görevli bir subayın kamuyonda 'darbe andıcı' olarak bilinen 'İrtica ile Mücadele Eylem Planı'nın orijinalini cuntanın faaliyetlerini anlattığı bir ihbar mektubuyla göndermesinin ardından harekete geçmişti. Başsavcılık, Genelkurmay Başkanlığı'na yazı yazarak, 'darbe andıcı'nın ortaya çıktığı 12 Haziran'dan sonra cunta faaliyetlerini örtmek için 40 çuval belgenin imhasında ve bilgisayardaki dökümanların silinmesinde görev alan 5 askerle birlikte belgeyi hazırlayan Albay Dursun Çiçek'i ifadeye çağırdı.

İHTARLI DAVETE CEVAP YOK

Talimat yazısında söz konusu subayların bir hafta içinde İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı'na gelerek ifade vermeleri istendi. İlgili kişilerin bu süre içinde ifade vermeye gitmemeleri halinde 'zorla getirilmeleri' istendi. Ancak, 6 gün geçmesine rağmen Genelkurmay Başkanlığı Çiçek ve 5 askeri ifade vermeye göndermedi. Bir haftalık süre bugün sona eriyor. Çiçek ve diğer subaylar bugün saat 17.00'ye kadar Ergenekon soruşturmasını yürüten savcılara ifade vermezse, İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı'nın nöbetçi mahkemeye başvurarak haklarında 'yakalama emri' çıkarması bekleniyor. Bu durumda subaylar gözaltına alınarak ifade için İstanbul'a getirilecek.

yenişafak



Bu haber 366 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    4,171 µs