En Sıcak Konular

Darbeciler için suç duyurusu ve büyük protesto

29 Ekim 2009 21:16 tsi
STK'lar Albay Dursun Çiçek ve diğer darbecilerin yargılanması için harekete geçti. Yarın suç duyurusunda bulunacak, cumartesi günü ise Taksim'de yürüyecekler.

İrtica Eylem Planındaki imzanın Albay Dursun Çiçek’e ait olduğu belgelendikten sonra Genelkurmay Başkanlığı sessizliğini korurken sivil toplum kuruluşları darbecilerin yargılanması için harekete geçti. STK temsilcileri yarın Sultanahmet Adliyesine gelerek suç duyurusunda bulunacaklar. Cumartesi günü ise Taksim Meydanı’nda basın açıklaması ve “darbeciler yargılansın” yürüyüşü yapılacak.

AK Parti ve Gülen`i bitirme planındaki imzanın Deniz Piyade Kurmay Albay Dursun Çiçek’e ait olduğu belgelendikten sonra Genelkurmay Başkanlığı sessizliğini korurken sivil toplum kuruluşları darbecilerin yargılanması için harekete geçti.

Aralarında MAZLUMDER, Akabe Kültür ve Eğitim Vakfı, AKDAV, Aksa Dayanışma Vakfı, Anadolu Gençlik Derneği, Araştırma Kültür Vakfı, Hikmet Vakfı, İnsan ve Medeniyet Hareketi, Medeniyet Derneği, Özgür-Der, Adaleti Savunanlar Derneği (ASDER) ve Uluslararası Hukukçular Birliği’nin bulunduğu çok sayıda sivil toplum kuruluşu temsilcisi, yarın saat 11:00’de Sultanahmet Adliyesine gelerek darbecilerin yargı önüne çıkarılması için suç duyurusunda bulunacaklar.

“Adalet İçin Dayanışma” adı altında ortak hareket etme kararı alan sivil toplum kuruluşlarına çok sayıda aktivist, insan hakları savunucusu, yazar, akademisyen ve gazeteci destek veriyor.

Taksim’de yürüyecekler

Grup Cumartesi günü ise saat 13:00’de Taksim Meydanında basın açıklaması yapacak. Daha sonra Galatasaray lisesine kadar “darbeciler yargılansın” yürüyüşü yapılacak. Yürüyüşte “cuntaya hayır” pankartları açılacak.

Kimler destek veriyor?

Abdurrahman Dilipak, Cevat Özkaya, Abdurrahman Arslan, Ahmet Taşgetiren, Cüneyt Sarıyaşar, Sibel Eraslan, Cihat Gökdemir, Mustafa Karahasanoğlu, Kenan Alpay, Yıldız Ramazanoğlu, Avukat Reşat Petek, Ali Bulaç, Ahmet Çamuroğlu, Hakan Albayrak, Ahmet Mercan, Ahmet Şişman, Tarık Tufan, Mehmet Güney, Ramazan Kayan, Emekli general Adnan Tanrıverdi, Gürcan Onat, Nevzat Tarhan, Ahmet Faruk Ünsal ve İbrahim Karagül gibi isimler etkinliğe destek veriyor. Bu isimler Cumartesi günü Taksim meydanında yapılacak yürüyüşe katılacaklarını bildirdiler.

Albay Çiçek’in hazırladığı belgeyle ilgili ilk haber Taraf Gazetesi’nde 12 Haziran’da yayınlanmıştı. ‘AK Parti ve Gülen’i Bitirme Planı’ başlıklı belgenin fotokopi olması tartışmalara yol açmış, ıslak imzalı orijinal belge ortaya konulamadığı için Genelkurmay Başkanı Org. İlker Başbuğ, belgeyi “Kâğıt parçası” olarak nitelendirmişti.

Daha sonra Askeri Savcı, belgenin Genelkurmay`a ait olmadığına, Albay Çiçek hakkında kovuşturmaya yer olmadığına karar vermişti. Ancak daha sonra Albay Dursun Çiçek’in ıslak imzasının bulunduğu skandal belge ortaya çıktı.

timeturk



Bu haber 697 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    2,955 µs