En Sıcak Konular

M. Ali Bayar'dan 'U dönüşü' mü?

29 Ekim 2009 20:48 tsi
Demokrat Parti'ye muhalefetiyle bilinen Mehmet ali Bayar bu hafta sonu yapılacak olan kongrede DP Genel İdare Kurulu'na adaylığını koyacak.

Demokrat Parti (DP) ile Anavatan Partisi (ANAP), cumartesi günü aynı salonda yapacakları kongrelerle DP çatısı altında birleşecek. Birleşmenin yapılacağı kongrede uzun zamandır DP politikalarına muhalefet eden Mehmet Ali Bayar'ın Genel İdare Kurulu (GİK)'na aday olacağı öğrenildi.

MEHMET ALİ BAYAR'DAN U DÖNÜŞÜ MÜ?

Şimdiye kadar gerek Ergenekon davasına ve gerekse hükümetin Kürt açılımına verdiği destekle bilinen Mehmet Ali Bayar'ın, her iki konuya da 'statüko merkezli' bakan DP Genel Merkezi ile hangi ortak paydada buluşacağı merak konusu oldu.

CİNDORUK DA 'KAĞIT PARÇASI' DEMİŞTİ

Merkez sağdaki siyasi çevreler Mehmet Ali Bayar'ın, Fethullah Gülen ve AKP'yi bitirme planı olarak da bilinen 'İrtica ile Eylem Planı'na Genelkurmay Başkanı Yaşar Büyükanıt'la aynı söylemde birleşip 'kağıt parçası' diyen Hüsamettin Cindoruk'un görüşlerinin egemen olduğu DP'ye nasıl bir katkı sunacağını tartışmaya başladı.

BAYAR BU İKİLİYE KARŞI NE YAPACAK?

Aynı çevreler, Mehmet Ali Bayar'ın Anavatan Partisi ile Demokrat Parti'nin birleşmesinin fikir babalarından Mesut Yılmaz ile darbelere karşı sivil inisiyatifin karşısında olan Hüsamettin Cindoruk'un ortaklaşa yapımı olacağı tahmin edilen çatıda nasıl bir pozisyon alacağına dair şaşkınlıklarını koruyor.

MESUT YILMAZ AKTİF ROL ALACAK

Öte yandan Cindoruk'un genel başkanlığı devam ederken Rize bağımsız milletvekili Mesut Yılmaz da bu partiye katılacak. Bu partinin 11 yıl genel başkanlığını yapan Yılmaz ise Kırat'la yola devam edecek. Yılmaz, 28 Şubat sürecinde Cindoruk'un Demokrat Türkiye Partisi (DTP) ile Anasol-D koalisyonunu kurmuştu. Cindoruk, DTP'yi kurabilmek için Doğru Yol Partisi'nden çok sayıda milletvekili koparmış ve bu partiyi ortadan ikiye bölmüştü. Anasol-D, Cumhuriyet tarihinin gensoruyla düşürülen ilk ve tek hükümeti olarak biliniyor.

hurhaber



Bu haber 763 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,073 µs