En Sıcak Konular

Mardin'de STK'lardan partilere çağrı

29 Ekim 2009 20:20 tsi
Mardinli sivil toplum kuruluşları, demokratik açılım süreciyle ilgili olarak siyasi parti liderlerine sağduyu ve itidal çağrısı yaptı.

Mardin'de düzenlenen 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı kutlamalarından sonra Mardin Ticaret ve Sanayi Odası (MTSO), Mardin İşadamları Derneği, Sakatlar Derneği Şubesi ve Mardin Gazeteci ve Yazarlar Cemiyeti'nin de aralarında bulunduğu 22 dernek başkanı adına MTSO Başkanı Mehmet Ali Tutaşı'nın yaptığı basın açıklamasında herkesi ve herkesimi bu sürece destek vermeye çağırdı.

Tutaşı, "Cumhuriyetimizin kuruluş yıldönümünü kutladığımız bugünde 86 yıl önce gösterilen sağduyu ve birlikteliğin aynı kararlılıkla devam ettirilmesi için atılan adımların kesintiye uğramaması gerektiğini düşünüyoruz. Yüzyıllardan beri birbirinden farklı din, dil ve ırkların hoşgörü ve barış içinde yaşadığı ilimizdeki birlikteliğin bütün Türkiye'ye örnek olması ve bu süreçte yapılan bir takım fevri hareketlerin bu süreci sekteye uğratmaması gerekmektedir" dedi.

Bu sorunun çözüm adresi olan TBMM'de grubu olan ve olmayan bütün siyasi partilerin bu sürece katkı sağlamasını isteyen Tutaşı, şunları söyledi:
"DTP'nin çözüme ulaşılması noktasında sağduyulu bir şekilde hareket edip çözüm yönünde risk almalıdır. Aynı şekilde CHP ve MHP'nin de sorunları görmemezlikten gelip siyasi bir fırsat olarak değerlendirilmemesi gerektiğini halkı ayrıştırıcı toplumda oluşan bu hassasiyetleri dikkate alarak ayrıştırıcı ve tahrik edici bir siyaset izlenmemelidir.

AK Parti'nin açılımla ilgili söylemlerinin geri adım atmadan aynı kararlılıkla sürdürmesini yıllardır süre gelen bu sorunların bir günde çözülemeyeceğini farkında olunduğunu ancak siyasi otoritesinin de hızlı bir şekilde ve kararlılıkla bu demokratikleşme sürecinin de devam etmesi gerektiğini düşünüyoruz. Bu süreçte sayın Cumhurbaşkanımızın bütün siyasi otoriteleri bir çatı altında toplayıp sorunun çözümünde sağduyulu davranmalarını sağlamasını istiyoruz. Bu vesile ile Cumhuriyetimizin 86. yıl dönümünü kutlarız."

iha



Bu haber 561 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    2,961 µs