En Sıcak Konular

Türkçe-Kürtçe 'Cumhuriyet konseri'...

29 Ekim 2009 18:11 tsi
'Demokratik açılım'da "Türkçe - Kürtçe Cumhuriyet Konseri" sürprizi...

Van'da çok değişik Cumhuriyet Bayramı kutlaması... Göreve geldiği günden beri farklı uygulamaları ile dikkat çeken Van Valisi Karaloğlu, Valilik binası önünde ünlü sanatçlıların da katılımıyla Kürtçe halk konseri veriliyor.

Van Valiliği Cumhuriyetin kuruluşunun 86. yıl dönümünü bu yıl farklı etkinliklerle kutlayacak. Kürt kökenli sanatçı Berdan Mardini TRT Şeş’ten de canlı yayınlanacak olan konserde Kürtçe ve Türkçe konser verecek. Valilik bayram dolayısıyla şehir merkezinde 8 bin 500 Türk bayrağı dağıtırken, cadde ve sokakları da bayraklarla donatıldı.

Göreve geldiği günden beri yaptığı uygulamalarla dikkat çeken, bölge halkıyla rahat iletişime geçebilmek için Kürtçe öğrenen Van'ın Rizeli Valisi Münir Karaloğlu, Cumhuriyetin 68. yıl dönümünün farklı bir şekilde kutlanması için Kürt kökenli sanatçı Berdan Mardini’yi konser verdirmek için Van’a getirtiyor.

23 kişilik bir orkestra ekibiyle Van’a gelecek olan Mardini’nin konseri TRT Şeş’ten de canlı yayınlanacak. Mardini konserde hem sunuculuk hem de şarkılarını Kürtçe ve Türkçe seslendiriyor.

Beşyol mevkiinde Valilik bahçesinde yapılacak olan konser saat:17:00’da başladı. Konser sonrası Toprakkale ve Valilik bahçesinde hava-i fişek gösterileri de yapılacak. Akşam da Urartu Oteli’nde Vali Münir Karaloğlu eşi Sevim Karaloğlu ile birlikte bir Cumhuriyet Resepsiyonu verecek.

Öte yandan saat 17.00'dan itibaren TRT 6 (Şeş)'ten (Zindi) Canlı  yayınlanacak olan konseri Haber7.com da bu kanal üzerinden canlı veriliyor.

haber7



Bu haber 762 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    2,829 µs