En Sıcak Konular

Bu da DTP'nin bayrak açılımı

29 Ekim 2009 17:52 tsi
Diyarbakır Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Baydemir, 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı törenlerinde kendisine uzatılan ayyıldızlı bayrağı özenli bir şekilde katlayıp korumasına verdi.

DTP'li belediye başkanlarının ilk kez tam kadro katıldığı kutlamalarda Diyarbakır'daki kutlamalarda Baydemir, dün tokalaşmadığı komutanla bugün merhabalaştı.

Cumhuriyetin 86. yıldönümü kutlamaları Diyarbakır'daki şenlik havasında yapıldı. Yenişehir ilçesi valilik binası önündeki törene protokol tam liste katıldı. Törene ilk kez DTP'li belediye başkanlarının tam kadro katılması dikkat çekti. Önceki bayramlara genelde vekilini gönderen Baydemir dünkü çelenk törenin ardından bugün de resmi kutlamalara katıldı. Baydemir'in yanı sıra törende DTP'li Diyarbakır Sur Belediye Başkanı Abdullah Demirbaş, Yehişehir Belediye Başkanı Selim Kurbanoğlu ile Bağlar Belediye Başkanı vekili yer aldı.

Diyarbakır'daki kutlamalar Diyarbakır Valisi Hüseyin Avni Mutlu, 7. Kolordu Komutanı Korgeneral Salih Zeki Çolak ve Diyarbakır Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Baydemir'in tören aracına binip halkın bayramını kutlamasıyla başladı. Kutlamalardan sonra protokol için ayrılan bölüme geçildi. DTP'li Baydemir bu sırada dünkü çelenk sunma töreninde tokalaşmadığı 2. Hava Kuvvet Komutan Yardımcısı Tümgeneral Turgut Atman ile merhabalaştı.

Baydemir, sırasıyla 2. Hava Kuvvet Komutanı Korgeneral Akın Öztürk, 7. Kolordu Komutanı Korgeneral Salih Zeki Çolak ve Diyarbakır Cumhuriyet Başsavcısı Durdu Kavak ve protokoldeki diğer kişilerin bayramını kutladı.

Protokole oturan oturan vali, garnizon komutanı ve belediye başkanına küçük bir çocuk Türk bayrağı verdi. Çocuğun elinden Türk bayrağını alan DTP'li Diyarbakır Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Baydemir önce özenle katladı. Bayrağı bir süre elinde bekleten Baydemir daha sonra korumasına verdi. Diyarbakır Valisi Hüseyin Avni Mutlu da bayrağı önce eşi Gül Mutlu'ya verdi ardından koruması aldı.

Günün anlam ve önemini belirten şiirlerin okunmasının ardından Diyarbakır Valisi Hüseyin Avni Mutlu bir konuşma yaptı. Mutlu, Türkiye'nin bir yandan gelişmesini sürdürürken dünyadaki ve bölgesindeki sorunların çözümünde önemli roller üstlendiğini söyledi. Son dönemde yaşanan gelişmelerin Türkiye'nin yurtta sulh cihanda sulh prensibini korumak ve geliştirmek için ne büyük çabalar sarf ettiğini gösterdiğinin altını çizdi.

Vali Mutlu şunları söyledi: "72 milyonluk büyük bir ailede anayasanın eşit vatandaşlık haklarıyla donatılmış fertler olarak, cumhuriyetin ve demokrasinin nimetlerinden hep birlikte istifade ediyoruz. Dünyanın pek çok ülkesinde ve özellikle sınırdaşımız olan ülkelerde insanların gıptayla sahip olmak istediği haklar, cumhuriyetin kuruluşundan bugüne kadar sürekli geliştirilerek tüm vatandaşlarımıza sunuluyor. Hakların kullanılmasında sınıf, dil, din, ırk, mezhep ve cinsiyet gibi farklar gözetilmeksizin her birey ülkenin eşit yurtdaşı olarak korunup yüceltiliyor."

Konuşmaların ardından askeri bando eşliğinde resti tören geçidi yapıldı.

cihan



Bu haber 656 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    2,506 µs