En Sıcak Konular

80 milyon Avrupalı fakirlik sınırında

29 Ekim 2009 16:51 tsi
Avrupa Birliği'nin resmi araştırma kurumu Eurobarometre tarafından yayınlanan bir anket, yaklaşık 80 milyon Avrupalının fakirlik sınırının altında yaşadığını ortaya çıkardı.

Fakirlik sınırı olarak ülkenin kişi başına düşen ortalama gelirinin yüzde atmışını baz alan Eurobarometre'nin araştırmasında, yaklaşık 500 milyonluk Avrupa'nın yüzde 16'sının fakirlik sınırının altında yaşadığını ortaya çıktı. Hazırladığı ankette birliğe üye ülke vatandaşlarına "Fakirliğin ülkenizin genelinde etkili olan bir sorun olduğuna inanıyor musunuz?" diye soran Eurobarometre'ye, Macarların yüzde 96'sı 'evet' diyerek bu konuda zirvede yer aldı. Listede ikinci sırada birliğin yeni üyelerinden Bulgaristan yer alıyor. Her yüz Bulgar'dan 92'si Eurobarometre'nin sorusuna 'evet' yanıtı verdi. Bulgaristan'ın hemen ardından birliğe 1 Kasım 2004 tarihinde üye olan Letonya geliyor. Letonların yüzde 89'u fakirliğin ülke genelinde etkili bir sorun olduğuna inanıyor.

Listede fakirliği sorun olarak görmeyen ülkelerin başında Danimarka yer alıyor. Danimarkalıların yüzde 68'i fakirliğin Danimarka için önemli bir sorun olmadığına inanıyor. Danimarkalıların arkasında ise sırasıyla Güney Kıbrıs Rum Kesimi ve İsveç geliyor.

HER 10 AVRUPALIDAN 8'İ SON 3 YILDA DAHA DA FAKİRLEŞTİĞİNE İNANIYOR

Eurobarometre anketine göre her 10 Avrupalıdan 8'i son üç yıl içerisinde daha da fakirleştiğini düşünüyor. Geçtiğimiz üç yıl içerisinde yaşanan bir takım ekonomik gelişmelerin bunda etkili olduğunu ifade eden Avrupalılar fakirliğin her geçen gün daha da önemli bir sorun olduğuna işaret ediyor.

Peki nasıl oluyor da Avrupalılar her geçen yıl biraz daha fakirleşiyor? Eurobarometre uzmanları bu konuda ülkedeki işsizlik seviyesi, ücret-maaş düzeyleri ve sosyal yardımların önemli rol oynadığı görüşündeler.

Avrupalıların yüzde 52'si de kendilerine yöneltilen "ülkenizde çok fazla işsiz olduğunu düşünüyor musunuz?" sorusuna 'evet' cevabını verirken her 100 kişiden 49'u ülkelerindeki ücret-maaş seviyelerinin düşük olduğundan şikâyet ediyor. Sosyal yardımların yetersiz olduğunu düşünenlerin oranı ise yüzde 29 seviyesinde.

Cihan



Bu haber 630 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    2,677 µs