-Video | " /> -Video | "/>

En Sıcak Konular

Baydemir Türk bayrağını aldı -Video

29 Ekim 2009 16:39 tsi
Komutanlarla tokalaşan, İstiklal Marşı'nı okuyan Osman Baydemir, şehit yakını çocuğun elindeki Türk bayrağını alarak onu alnından öptü...

Van, Hakkari ve Bitlis’te 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı kutlamaları törenlerle kutlandı.İlk kez farklı bir tavır sergileyen DTP'liler komutanlarla, paşalarla tokalaşırken, Diyarbakır Belediye Başkanı Osman Baydemir İstiklal Marşı'nı okudu.

DİYARBAKIR'daki Cumhuriyet Bayramı kutlama törenlerine katılan Büyükşehir Belediye Başkanı DTP'li Osman Baydemir, kendisine Türk Bayrağı veren Şehit Aileleri Derneği Başkanı Ahmet Büyükburç'un oğlu 9 yaşındaki Muhammet Can Büyükburç'tan bayrağı aldıktan sonra onu alnından öptü. Törene katılan komutanlar da Baydemir ile tokalaştı.

Törenler saat 09.30'da Diyarbakır Valiliği önünde başladı. Diyarbakır Valisi Hüseyin Avni Mutlu, Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Baydemir, 7'nci Kolordu Komutanı Korgeneral Salih Zeki Çolak, 2'nci Taktik Hava Kuvvet Komutanı Korgeneral Akın Öztürk'ün yanı sıra kentteki Belediye Başkanları, askeri yetkililer katıldı. Halkın yoğun ilgi gösterdiği kutlamalara katılan komutanlar Baydemir ile tokalaştıktan sonra protokoldeki yerlerini aldı. Törene ilk kez Osman Baydemir'in yanı sıra Yenişehir İlçe Belediye Başkanı Selim Kurbanoğlu ile Sur ilçe Belediye Başkanı Abdullah Demirbaş da katıldı.

Diyarbakır Valisi Hüseyin Avni Mutlu, Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Baydemir, 7'nci Kolordu Komutanı Korgeneral Salih Zeki Çolak'ın bayrama katılanların bayramını kutladıktan sonra tören başladı. Törende konuşan Diyarbakır Valisi Hüseyin Avni Mutlu, Türkiye'nin ‘Yurtta Sulh Cihanda Sulh' prensibini korumak ve geliştirmek için ne büyük çaba harcadığını anlatırken şöyle dedi:

“72 milyonluk büyük bir ailede Anayasa'nın eşit vatandaşlık haklarıyla donatılmış fertler olarak, Cumhuriyet ve demokrasinin nimetlerinden hep birlikte istifade ediyoruz. Dünyanın pek çok ülkesinde ve özellikle sınırdaşımız olan ülkelerde insanların gıptayla sahip olmak istediği haklar Cumhuriyet'in kuruluşundan bugüne kadar sürekli geliştirilerek tüm vatandaşlarımıza sunuluyor.“


ŞEHİT YAKININDAN BAYDEMİR’E TÜRK BAYRAĞI

 


Tören başlamadan yaklaşık 5 dakika önce protokol tribününe gelen Diyarbakır Şehit Aileleri Derneği Başkanı Ahmet Büyükburç'un oğlu 9 yaşındaki Muhammet Can Büyükburç, kucağında taşıdığı Türk bayraklarından birini önce Başkan Osman Baydemir'e verdi. Türk bayrağı alan Baydemir, Muhammet Can Büyükburç'u öptükten sonra bayrağını katlayıp korumasına verdi. Muhammet Can Büyükburç'un soyadı başka olan amcası Mehmet Peçenek'in 1994 yılında Erzincan'da er olarak askerliğini yaparken PKK'lı teröristlerle girdiği çatışmada çeşit düştüğü öğrenildi.

Diyarbakır'da geniş güvenlik önlemleri altında yapılan tören, okulların geçişiyle başladı, asker ve polislerin geçişleri ile sona erdi.

VAN, Hakkari ve Bitlis’te 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı kutlamaları törenlerle kutlandı. Van ve Hakkari'de tören alanı çevresinde yoğun güvenlik önlemleri alınırken, törene katılanlar didik didik arandı. Hakkari Valisi Muammer Türker, Cumhuriyet yaşıtı 3 kişiyle sohbet edip, onlara birer Cumhuriyet altını hediye etti. Törende, Hakkari Dağ ve Komando Tugay Komutanı Tuğgeneral Lokman Ekinci ve Belediye Başkanı DTP'li Fadıl Bedirhanoğlu'nun birbirleri ile ilk kez tokalaştı.

Van, Bitlis ve Hakkari'de Cumhuriyet'in 86'ncı Yıldönümü törenle kutlandı. Van'daki törenler, Atatürk Anıtı'na çelenk konulması ile başladı. Günün anlam ve önemine değinen Van Valisi Münir Karaloğlu, gençlere birlik ve beraberlik mesajları verdi. Vali Karaloğlu, Kurtuluş Savaşı'nı örnek göstererek, “Dün nasıl birliğimizi, beraberliğimizi, kardeşliğimizi koruyarak Kurtuluş Savaşımız'ı kazandıysak bugün de önümüze çıkan badireleri aynı kararlılıkla yine birliğimizi, dirliğimizi, kardeşliğimizi koruyarak aşabiliriz” dedi.

CUMHURİYET YAŞITLARINA ALTIN Cumhuriyet Bayramı Hakkari’de de çoşku içinde kutlandı. Hakkari Valisi Muammer Türker, Cumhuriyet ile yaşıt olan yaşlılara Cumhuriyet altını hediye etti.

Vali Türker, makamında kabul ettiği 1923 doğumlu Ahmet İrdem, Ahmet Çiftçi ve Ahmet Koç ile bir süre sohbet etti. Daha sonra onlara birer Cumhuriyet altını hediye etti. Vali Türker, “Cumhuriyetimiz ile aynı yaşıtta olan 3 vatandaşımızı kabul etmiş bulunuyoruz. Bu yaşlılarımıza sahip çıkmak bizim boynumuzun borcudur. Bunlar Cumhuriyet ile aynı yaşıtta oldukları için kendilerine birer Cumhuriyet altını hediye ettik” dedi. Yaşlıların yaşlılık maaşı bağlanması isteği üzerine Vali Türker, en kısa sürede bunu yerine getirme sözü verdi. Komutanla yan yana oturan Belediye Başkanı DTP'li Bedirhanoğlu, zaman zaman yaşlılarla Kürtçe konuşup sıkıntılarını dinlemeyi ihmal etmedi.

Valilikteki törende Hakkari Dağ ve Komando Tugay Komutanı Tuğgeneral Lokman Ekinci ve Belediye Başkanı Fadıl Bedirhanoğlu ile ilk kez tokalaştı. Kutlamalar, Atatürk Stadyumu'nda yapılan resmi geçit tören ardından sona erdi.

ÖĞRENCİLER BAYGINLIK GEÇİRDİ

Bitlis Cumhuriyet Meydanı'nda kutlanması planlanan törenler havanın yağışlı olması nedeniyle İsmail Eren Spor Kompleksi'ne alındı. 500 kişilik spor salonunda törenleri yaklaşık 750 kişi izledi. Program sonunda baygınlık geçiren bazı öğrencilere sağlık ekipleri müdahale etti. Bitlis Valisi Nurettin Yılmaz, beraberinde Jandarma Komutanı Jandarma Albay İhsan Sarı ve Bitlis Belediye Başkanı Fehmi Alaydın ile birlikte törene katılan birlikler ve halkın bayramını kutladı. Törende konuşma yapan Bitlis Valisi Nurettin Yılmaz, “Ülkemize, devletimize, demokrasimize ve kendimize güvenelim. Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün en büyük emaneti olan Cumhuriyeti sonsuza kadar yaşatacağız” dedi.

Cumhuriyet Bayramı dolayısıyla düzenlenen sportif faaliyetlerde dereceye giren sporcuların ödülleri verildi.

 



Bu haber 726 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    2,796 µs