En Sıcak Konular

Askeri lojmanlarda oturan asker çocukları silah doğrultunca

29 Ekim 2009 16:25 tsi
DEMOKRATİK Toplum Partisi (DTP) Hakkari’de Cumhuriyet Bayramı nedeniyle ‘Demokratik Cumhuriyete Evet, İnkar Cumhuriyete Hayır’ adı altında barış yürüyüşü düzenledi.

DTP’lilerin dün bildirilerle davet ettiği yürüyüş ve mitinge yaklaşık 1000 kişi katıldı. DTP’li görevlilerin uyarısına rağmen yürüyüş sonrası olaylar çıktı. 20- 30 kişilik bir grup, Mobese kameraları ve polisi taş yağmuruna tuttu. Polis gözyaşartıcı bomba kullanarak kalabalığı dağıtmaya çalıştı.

Sabah Cumhuriyet Bayramı törenlerinin kutlandığı Hakkari’de öğlen saatlerinde ise DTP’liler ‘Demokratik Cumhuriyete Evet, İnkar Cumhuriyete Hayır’ yürüyüşü düzenledi. Belediye Başkanı DTP'li Fadıl Bedirhanoğlu, DTP İl Başkanı Hivzullah Kansu ve yaklaşık bin kişi DTP il binası önünde toplanarak burada yürüyüşe geçti. Kalabalık yürüyüş boyunca, ‘İmralı’da yol haritası veren Öcalan’a selam olsun’, ‘Demokratik Cumhuriyete evet İnkar Cumhuriyeti’ne hayır’, ‘Şerefsiz MHP, İşbirlikçi CHP’, ‘Baskılar bizi yıldıramaz’, ‘Şehitler ölmez’, ‘Biji Serok Apo (Yaşasın Apo)’ sloganları atıp, pankartları taşıdı.

Kalabalık Bulvar Caddesi üzerinde bulunan Belediye binası önünde toplandı. Basın açıklamasını DTP İl yöneticisi Haluk Bor yaptı. Bor, son süreçte kısmi de olsa gelişen olumlu havanın AKP hükümeti ve ilgili kurumlar tarafından kararlı bir şekilde sürdürülmediği söyledi. Bor, “Tam tersine haklarımızın yıllardır özlemi ile yanıp, tutuştuğu barış sürecini sabote edilme tehlikesiyle karşı karşıyayız. Bugün cumuhriyetin 86’ncı kuruluş yıldönümü. Cumhuriyetin asli unsuru olan Kürtler, bugün Cumhuriyetin en mağduru durumundadırlar. Eğer bugün Cumhuriyet demokratikleşemiyorsa bunun asıl sebebi kendi asli unsuru olan Kürtlere uyguladığı antidemokratik ve inkar politikasıdır. Cumhuriyetin bu politikasından vazgeçme zamanı gelip geçmiştir” dedi.

Yapılan basın açıklamasının ardından da DTP’li görevliler, herhangi bir taşkınlığın çıkmaması için topluğu uyardı. Daha sonra DTP önüne giden 20-30 kişilik bir grup, buradan askeri lojmanların bulunuğu Gençlik Caddesi’ne doğru yürüdü. Bu sırada gruplar yolda bulunan Mobese kameralarını taşlayınca, askeri lojmanlarda oturan asker çocukları da oyuncak silahlarını kalabalığa doğrulttu. Grup, çocuklara ‘Yuh’ çekip yürümeye devam etti. Bu sırada grup kendilerini takip eden polis araçlarını da taşlamaya başlayınca olaylar çıktı. Polisler, grubu dağıtmak için gözyaşartıcı bomba kullandı. Dağgöl Mahallesi’ne doğru koşan göstericiler ile polis arasında zaman zaman kovalamaca yaşandı.

Hürriyet



Bu haber 822 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    8,077 µs