En Sıcak Konular

Öcalan, 10 yıl sonra ilk kez TV izleyecek

29 Ekim 2009 15:21 tsi
Öcalan 5 milyon dolara mal olan yeni cezaevine taşınıyor... Teröristbaşının bu cezaevinde yeni hakları olacak...

Teröristbaşı Öcalan için cezaevinde yeni dönem başlıyor... İmralı Adası’nda ömür boyu hapis cezasına çarptırılan bölücübaşının 5 milyon dolara mal olan ve kendisi için özel yaptırılan yeni cezaevine bu hafta içinde nakledilmesi bekleniyor.

YAKINLARIYLA TELEFON GÖRÜŞMESİ YAPABİLECEK

Öcalan F Tipi Cezaevi’ne geçtikten sonra, bu cezaevinde kalan mahkumların yararlandığı tüm imkanlardan faydalanacak. Öcalan’ın 10 yılın ardından ilk kez televizyon seyredeceği belirli zamanlarda yakınlarıyla telefon görüşmesi yapabileceği belirtildi.

8 MAHKUM ÖCALAN'A KOMŞU GİDECEK

Kendisi dahil 9 kişinin kalacağı cezaevine nakledilmesinden sonra, Adalet Bakanlığı tarafından belirlenen ve PKK’lı 8 mahkum daha, Öcalan’ın kalacağı cezaevine yollanacak. Öcalan, yüksekliği 6 metreye ulaşan duvarlarla örülü geniş güvenlik önlemleri altında yapılan İmralı F Tipi Cezaevi’nde yakalandıktan 10 yıl sonra ilk kez diğer mahkumlar gibi televizyonu izleyebilecek.

MESLEK EDİNME KURSINA KATILABİLECEK

Öcalan ve diğer mahkumlar televizyonlarını parasını ödedikten sonra ancak cezaevi idaresinden alabilecekler. Günde bir saat haftada 10 saati geçmeyecek şekilde diğer mahkumlarla görüşebilecek olan Öcalan, 15 günde bir süresi 10 dakikayı geçmemek şartıyla yakınlarıyla telefon konuşması yapabilecek. Öcalan, cezaevinde oluşturulan hobi odasında isterse meslek edinme kurslarına katılıp sosyal aktivitelerden yararlanabilecek.

MAHKUMLARLA HOBİ ODASINDA GÖRÜŞEBİLECEK

Abdullah Öcalan’ın yeni yapılan cezaevine giriş, eskiden kaldığı ve değişiklikten sonra idarecilerin kalacağı eski cezaevinden olacak. Öcalan ve diğer mahkumların 24 saati özel kameralarla kontrol ve kayıt altında tutulacak. Öcalan diğer 8 mahkum ile hobi odasında görüşebileceği belirtildi. Geçen haziran ayında yakınlarıyla Kürtçe konuşmasına izin verilen Öcalan’ın yeni cezaevine gitmesiyle birlikte artık mazeretinin kalmayacağı belirtildi.


MESLEK EDİNME KURSLARINA KATILMAZ
Öcalan’ın savunmasını üstlenen avukatlarından Ayşe Batumlu, “Müvekkilimiz daha önceden yararlanması gereken haklarından mahrum bırakıldı. Yeni cezaevinde bunların diğer mahkumlarla kendisine verileceğini düşünüyoruz” diye konuştu. Ayşe Batumlu bir soru üzerine Öcalan’ın açılacak meslek edinme kurslarına katılacağını düşünmediğini tahmin ettiğini sözlerine ekledi.


İmralı’da tek kişilik Kapalı Cezaevi’nde kalan Abdullah Öcalan, haftada bir avukatları, 15 günde bir de birinci dereceden akrabaları ile görüşebiliyor. Öcalan’a avukatları ile 1 saat, aile bireyleri ile 30 dakika görüşme hakkı tanınıyor. Görüşme, görevliler eşliğinde avukatları ile açık, aile bireyleri ile ise bir camın ardından telefonla gerçekleşiyor.

 



Bu haber 562 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    2,599 µs