En Sıcak Konular

Beşiktaş'a Çarşı'dan kötü haber...

29 Ekim 2009 13:45 tsi
Çarşı'yı markalaştırmak isteyen Beşiktaş'a kötü haber...

Beşiktaş, ‘Çarşı’yı marka yapıp, kulübün ürünlerini bu isim altında pazarlamak için harekete geçti. Ancak “Çarşı”nın patentinin Boyner grubunda olduğu ortaya çıkınca geri adım attı. Bu ismi satın almak isteyen siyah-beyazlılar, karşılarına astronomik bir teklif çıkmasından korktuğu için Boyner’in kapısını çalamadı.

Türkiye’deki hemen hemen herkes tarafından en renkli tribün olarak nitelendirilen Çarşı grubunun isim hakkı nedeniyle Beşiktaş yönetiminin sıkıntıda olduğu ortaya çıktı.

Çarşı logolu ürünlerin satışında yüksek paralar dönmesi nedeniyle bu ürünleri Kartal Yuvası’nda sattırmak isteyen yönetimin karşısına isim hakkı engeli çıktı. Kulübün pazarlamadan sorumlu yöneticisi Hakan Aksoy, Çarşı ürünlerini kulüp bünyesinde satmak için başvurduğu patent bürosundan, Boyner grubunun, yıllar önce işlettiği Çarşı mağazaları nedeniyle her türlü isim haklarını aldığı ortaya çıktı.

Hakan Aksoy eli boş döndü

Beş tane farklı isimle patent bürosuna giden yönetici Hakan Aksoy, Çarşı ile ilgili düşünülen bütün isimlerin Boyner tarafından alınması nedeniyle eli boş döndü. Çarşı ismini Boyner’den satın almayı düşünen yönetimin ise astronomik bir rakamla karşılaşmaktan korktuğu öğrenildi. Kulübe ve yöneticilere başvuran bazı taraftarların ise Kartal Yuvaları’nda neden Çarşı logolu ürünler bulunmadığı yönünde şikayetleri oldukları vurgulandı.

Yönetici Hakan Aksoy, “Çarşı ürünleri neredeyse Beşiktaş isimli ürünlerden daha fazla satıyor. Genç kızların üzerinde bile Çarşı yazan kıyafetler var. Tabii ki bu ürünleri kendi bünyemizde satarak kulübe katkı sağlamak isteriz. Maalesef böyle bir şeyi gerçekleştirmemiz mümkün değil. İsim haklarını almamız gerekli” ifadelerini kullandı. Beşiktaş Yönetimi’nin önümüzdeki günlerde Boyner Grubu’yla Çarşı’nın isim hakkı üzerinde görüşmelerde bulunacağı belirtildi.

Bu arada Kartal Yuvaları’ndan alışveriş yapan 2 bin 700 kişiye anket yaptıran siyah-beyazlılar, bu taraftarın ancak yüzde 8’inin maça gittiğini tespit etti. Ancak Çarşı ürünü alan taraftarın büyük çoğunluğunun ise maç günleri stadyumda olduğu belirlendi.

bugün
 
 



Bu haber 533 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,106 µs