En Sıcak Konular

Tüzmen: Biz Türkiye'yi normalleştiriyoruz

29 Ekim 2009 13:36 tsi
AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Kürşad Tüzmen, eskiden anormal şeylerin yaşandığı Türkiye'yi normalleştirdiklerini söyledi.

Mersin'deki Cumhuriyet Bayramı törenine katılan Tüzmen, daha sonra Ortodoks kilisesini ziyaret etti.

Gazetecilerin, "AK Parti ve Gülen'i Bitirme Planı" ile ilgili sorusunu cevaplayan Tüzmen, konunun yargıya intikal ettiğini ifade ederek, yargının üzerindeki çalışmasını tamamlanmasını beklemenin en doğru olacağını kaydetti.

Türkiye'de her şeyi tartışılabilir hale getirdiklerini ve hiçbir kurum ve kuruluşun artık bir ayrıcalığının kalmadığına dikkat çeken Tüzmen, Yasama, Yürütme ve Yargı erklerinin çalışmasında her angi bir sorun olmadığı takdirde ülkenin ileriye doğru gideceğini savundu.

Demokratikleşme ve batılılaşma dediklerini hatırlatan Tüzmen, "Yapacağımız çalışmalar bu şekilde objektif, herkesin anlayacağı şekilde devam eder, herkes buradan çıkan sonuçtan sonra gönlü rahat bir şekilde yoluna devam ederse işte o zaman biz başaralı olduk anlamına gelir. Şimdi bekleyelim yargı kararını versin" şeklinde konuştu.

"Tabii ki bu Türkiye'nin bir normalleşme sürecidir. Biz AK Parti olarak Türkiye'yi normalleştiriyoruz." diyen Tüzmen, şöyle devam etti: "Eskiden anormal olan şeyler vardı. Bu gün artık her şey normal hale gelmeye başladı. Tartışıyoruz çok sıkıntılı, çok riskli konulara giriyoruz. El atılmayan olaylara giriyoruz. Büyük maliyetler ödüyoruz. Amacımız sizlerinde, bizlerinde herhangi bir şekilde kafasında soru işareti kalmadan bu ülkenin yoluna devam edebilmesini sağlamaktır. Bu bütün kurum ve kuruluşlar için geçerli. Herkes objektif bir şekilde bakacak ve Türkiye'yi Avrupa'nın en iyi ülkesi arasında yer almasını sağlayacak çalışmayı yapacak, dünyanın en iyi ülkesi haline getirecek."

Bu sürecin herkes açısından faydalı olacağını düşündüğünü söyleyen Tüzmen, herkesin ekonomiyi öğrendiği gibi aynı şekilde burada demokratikleşme konusuna tartışacaklarını aktardı. Karşılaştıkları çeşitli sıkıntıları arkada bırakarak yollarına devam edeceklerini ifade eden Tüzmen şunları kaydetti: "Gerçekten batı ülkelerinden de ileride bir demokrasiyi Türkiye'ye yerleştireceğiz. Çünkü Atatürk'ün hedefi de buydu. Atatürk'ün bize en büyük hediyesi Cumhuriyet ise halk idaresi ise ona göre millete herkes saygı duyacak. Milletin verdiği kararlar geçerli olacak. Bütün olay buradadır. Hep beraber izliyoruz. Sonucun hep hayırlı olacağını düşünüyorum."

KİMSE SAMİMİYETİ İSTİSMAR ETMEMELİ, TÜRK MİLLETİNİN SABRINI SINAMAMALI

Gazetecilerin açılım ve PKK'lıların karşılanması sırasında yaşananlarla ilgili sorularını da cevaplayan Tüzmen, "Kimse samimiyeti istismar etmemeli ve Türk Milleti'nin sabrını sınamamalı." ifadesini kullandı.

Türk milletinin bütün halklara saygı duyan sabırlı, Türkiye'nin ise binlerce yıldız birlikte yaşamanın sırrını çözmüş bir ülke olduğunu vurgulayan Tüzmen açıklamayı yaptığı Ortodoks Kilisesi binasının bunun en büyük simgesi olduğunu söyledi.

Hoşgörünün Türk Milletinin DNA'larında bulunduğunu ifade eden Tüzmen, "Şimdi biz samimi bir gayret gösterdik. Terörden artık Türkiye'yi kurtaralım. Bu bizi ayağımızdan artık aşağıya doğru çekmesin. Kaynaklarımızı ileriye doğru daha iyi kullanalım ve Türkiye'nin kalkınmasında artır bir engel kalmasın diye samimi bir açılım yaptık. Bu samimiyet bence iyi anlaşılmalı. Kimse bu samimiyeti istismar etmemeli. Türk Milletinin sabrını kimse sınamamalı. Sabrını test etmemeli. Çünkü bu millet çok iyi bir şekilde yapılanları görüyor, değerlendiriyor." diye konuştu.

TEPKİLER HAKLI

Tüzmen, PKK'lıların karşılanması sonrası oluşan tepkinin ise haklı bir tepki olduğunu dile getirerek herkesin aklını başına almasını istedi.
 
"Bu ülkenin istemediği hiçbir şey gerçekleşmez." diyen Tüzmen. "Dolayısıyla insanımıza milletimize saygı duyarak herkes sürece olumlu katkı sağlamak aklını başına toplamak zorundadır. Bu samimiyetin karşılığı mutlaka görülecektir. İnsanlarımız burada rahat olsunlar. Herhangi bir sıkıntı duymasınlar. Yapılan çalışmalar ortada." diye konuştu.

Bu sıkıntıları bu güne kadar çözülmediği için üstlenmek zorunda kaldıklarını anlatan Tüzmen, şunları söyledi: "Bu işlerin çözümü bu kadar kolay olsaydı çok rahat herkes çözerdi. Bizden önceki hükümetler çözerdi. Bizden önceki hükümetler çözemediği için böylesine sıkıntıları yaşamaya kendimizi alıştıracağız. Biz Türk Milleti'ne güveniyoruz. Bayrağımızın altındaki bu millet gerçekten önümüzdeki dönemde kendisinden bekleneni yapacaktır. Bu sıkıntılara arkamızda bırakarak yolumuza devam edeceğiz. Bizim artık böylesine sorunlarla uğraşmamamız lazım. Kaynaklarımız kıt. Tabii ki bütün şehitlerimize gazilerimize gerekli saygıyı göstererek yolumuza devam etmemiz gerekir."

cihan



Bu haber 584 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    5,163 µs