En Sıcak Konular

Daum'dan Aykut Kocaman itirafı

29 Ekim 2009 12:21 tsi
Galatasaray'ı yenerek liderliğini sürdüren Fenerbahçe'de teknik direktör Christoph Daum'dan "taktiksel itiraflar" geldi.

FBTV'de "Teknik Analiz" programına katılan Daum, derbiyi kazanmalarında sportif direktör Aykut Kocaman'ın katkısının büyük olduğunu söyledi:

"Maçtan önce bir taktik analiz yapıyoruz. Marcel Daum'un yönettiği FenerLab'la maçta olabilecek şeyleri taktiksel anlamda önceden analiz ediyoruz.

"Bu maçla ilgili özellikle Aykut Kocaman'ın büyük katkısı var. Çünkü maç öncesi onunla bir görüşme yaptık. Çok önemli ve değerli şeyler söyledi. Galatasaray ile ilgili kendi fikirlerini dile getirdi. Bu fikir alışverişinde bazı şeyleri daha iyi görebildim. Kendisine teşekkür ediyorum ve Aykut Kocaman'ın rolünün ne kadar önemli olduğunu belirtmek istiyorum."

"Daum, Arda ve Keita'yı kilit oyuncular olarak göstermişti. Bu düşünceleri derbide ne kadar gerçekleşti?" sorusuna Daum, "bunu maçta fazla göremedik çünkü bu bizim oyunumuzla ilgiliydi. Kanatlarda her zaman iki kişiyle topa gitmek istedik. Kanatlar tamamen bizim kontrolümüzdeydi. Hem savunmada kontrolü sağlamak hem de hücumda atağa çıkmayı amaçlıyorduk. Kanatlarımızdaki iki futbolcu gol atamadı ama pozisyon hazırladılar. Ve de inanılmaz disiplinli bir maç oynadılar" yanıtını verdi.

Kazım'ın yükselişi

Kazım Kazım'ın yükselişi ile ilgili olarak Daum, "Bu yükselişin başlıca nedeni kendisi. Biz ona destek veriyoruz" dedi.

Alman teknik adam, "ilk başta Fenerbahçe için ne kadar önemli olduğunu söyledik. Belki o kadar önemli olduğunu düşünmüyordu. Bunu bizden duyunca, biraz çalışmalarını değiştirdi. Daha profesyonel oldu. Hayatını ve etrafını biraz değiştirdi. Ama önemli olan kendisini çok ağır antrenmanlarla değiştirdi. kariyerinin daha başında. Farklı mevkiilerde kullanabileceğimiz bir oyuncu ve o da bunu biliyor" diye konuştu.

"Emre inanılmazdı"

"Emre'yi değerli yapan özellikler nelerdir?" sorusuna Daum, "Emre inanılmaz performans sergiledi. Her yere koşan, sahanın her yerinde gördüğümüz bir Emre, sezon başından bu yana her zaman aynı seviyeyi yakalayan bir Emre görüyoruz" cevabını verdi ve devam etti:

"İnanılmaz koştu, analizlere göre 12 km'den fazla koştu. Sadece maçta değil, antremanlarda da inanılmaz bir performans sergiliyor. Hem koşuyor hem mücadele ediyor. Arkadaşlarına örnek oluyor. Ekstra antremanlar da yapıyor sanırım.

"Bu Emre, kariyerindeki en iyi gördüğümüz Emre. Emre çok faul yapan bir oyuncu, her zaman yüksek konsantrasyonla maçlara çıkıyor ama Emre her zaman mücadeleci."

 



Bu haber 615 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,345 µs