En Sıcak Konular

Daha inançlı daha heyecanlıyız

29 Ekim 2009 10:11 tsi
Daha inançlı daha heyecanlıyız Türkiye'nin dört bir yanında Cumhuriyet coşkusu yaşanıyor

İzmir Karşıyaka'da öğrenciler, sivil toplum örgütleri, siyasi partiler, muhtarlar ve protokol üyeleri Kaymakamlık önünden Anayasa Meydanı'na kadar yürüdü. Karşıyaka Belediyesi Bandosu eşliğindeki yürüyüşte
öğrenciler 10. Yıl Marşı söylerken, Karşıyaka Çarşısı'ndaki vatandaşlar yürüyüşe alkışlarla destek verdi. Türk bayraklarıyla yapılan yürüyüşte, 100 metre uzunluğundaki bayrağı öğrenciler taşıdı.

Van'daki 'Cumhuriyet Yürüyüşü'', Van Ticaret Meslek Lisesi önünde başladı. Yürüyüşe protokol, kurum amirleri, öğrenciler ve  vatandaşlar, ellerinde Türk bayraklarıyla katıldı. İstanbul'da Kapalıçarşı, Türk bayraklarıyla donatıldı.

Aydın'da, 'Cumhuriyete Bağlılık Yürüyüşü'', yağmur altında gerçekleştirildi. Törenin ardından Atatürk Meydanı'nda başlayan ve Adnan Menderes Bulvarı'nda devam eden yürüyüş sırasında yağmur başladı. Şiddetini giderek artıran yağışa rağmen, protokol üyeleri ile katılımcılar yürüyüşü sürdürdü. Yürüyüş, Atatürk Meydanı'ndaki Atatürk Anıtı önünde sona ererken, katılımcılar sırılsıklam oldu.

Eskişehir'de 1. Hava Kuvveti Komutanlığı Bandosu, Türkiye Cumhuriyeti'nin  kuruluşunun 86. yıldönümü dolayısıyla Porsuk Çayı üzerinde bir konser verdi. Zonguldak'ta Belediye Başkanı İsmail Eşref, araç  sürücülerine Türk bayrağı dağıttı.

MESAJ İÇİNDE MESAJLAR
CUMHURBAŞKANI ABDULLAH GÜL: Türkiye tüm farklılıklarıyla, zenginlikleriyle, değerleriyle bir bütündür. Bu ülkede yaşayan herkes, Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olarak eşit haklara sahiptir. Siyaset üstü konuların günlük tartışmalara alet edilmemesinin, herkesin, iyi niyetli gayretleri istismar eden, provokatif ve ölçüsüz davranışlardan kaçınmasının önemini bir kez daha hatırlatmakta fayda görüyorum.

TBMM BAŞKAN MEHMET ALİ ŞAHİN: Cumhuriyetimizin temel değerleri ve 86 yıllık birikimleri yeni atılımlarımız için en büyük güç kaynağımızdır. Yeter ki kendimize güvenelim, karamsar olmayalım. Kurtuluş Savaşı'ndan bu yana eksilmeden devam eden birlik ve beraberliğimizi koruyalım. Yeter ki demokrasiye ve Cumhuriyetimize olan bağlılığımızı muhafaza edelim.

BAŞBAKAN RECEP TAYYİP ERDOĞAN:  Her zaman olduğu gibi bu anlamlı günde de, kardeş kavgası çıkarmak için beyhude bir çaba içinde olan şer ve nifak odaklarına milletçe tek yürek olarak bir kez daha en güzel cevabı veriyoruz. Bu duygu birliğini koruduğumuz, kışkırtma ve tahrikler karşısında birbirimizden şüphe duymak yerine birbirimize daha sıkı kenetlendiğimiz sürece şer ve nifak odakları asla amacına ulaşamayacaktır.

GENELKURMAY BAŞKANI ORG. İLKER BAŞBUĞ: Cumhuriyet, ulus-devlet, üniter-devlet ve laik-devlet nitelikleriyle ulusal birlik içinde huzurun ve mutluluğun da güvencesidir. Ulusal birlik ve beraberliğin sağlanmasının en büyük güvencesi olan Cumhuriyet, vatandaşlık esasına dayalı Atatürk'ün belirlediği milliyetçilik anlayışıyla ulus-devlet yapısını sonsuza dek yaşatırken üniter devlet yapısıyla da Türk milletinin ve yurdunun bölünmez bütünlüğünün teminatı olmaya devam edecektir.

CHP GENEL BAŞKANI DENİZ BAYKAL: Bütün açıklığıyla ortaya çıkmıştır ki, demokrasinin olanaklarını Cumhuriyeti tahrip etmek, Cumhuriyetin temellerini zayıflatmak, laik cumhuriyetin kazanımlarını ortadan kaldırmak için kullanmak isteyenler emellerine ulaşamamışlardır, ulaşamayacaklardır. Dost düşman herkese gösterdik ki, laiklikle İslamiyet'i bir arada, barış içinde yaşatan, toplumsal hayatta uygulayan Türkiye Cumhuriyeti, Cumhuriyet ile demokrasiyi de yaşatmıştır, yaşatacaktır.

MHP GENEL BAŞKANI DEVLET BAHÇELİ: Dün Cumhuriyetin ilanına giden aşamalarda; milli mücadelenin karşısında durarak iktidara sahip olanların gaflet, dalalet ve hatta hıyanetinin aynısına bugün de şahit olunmaktadır. Bir tarafta Cumhuriyeti muhafaza etmek için kendisini feda eden vatanseverlere gösterilen vefasızlık, öbür tarafta Cumhuriyeti yıkmak için güç birliği etmiş hainlerin alkışlarla karşılanması asla unutulacak ve affedilecek türden bir kusur değildir.

DTP GENEL BAŞKANI AHMET TÜRK: Cumhuriyetimizin, demokratik dönüşümü önünde en büyük engeli teşkil eden ve sosyolojik gelişimi itibariyle diğer tüm sorunların kaynağını da kendi içinde barındıran Kürt sorunu, barışçıl yollarla çözüme kavuşturmak zorunlu hale gelmiştir. Cumhuriyetimizle yaşıt olan Kürt sorununu cumhuriyetin prensipleri olan eşitlik, özgürlük, kardeşlik doğrultusunda ve kendi iç dinamiklerimizle birlik ve beraberlik içerisinde çözmekten başka bir yol kalmamıştır.

Akşam



Bu haber 447 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    2,875 µs