En Sıcak Konular

Bartholomeos, BM Genel Sekreteri ile görüştü

29 Ekim 2009 10:01 tsi
Fener Rum Patriği Bartholomeos, Birleşmiş Milletler (BM) Genel Sekreteri Ban Ki-moon ile New York'ta görüştü. Bartholomeos ile Genel Sekreter iklim değişikliği ile Medeniyetler İttifakı girişimini görüştükleri bildirildi.

Patrik, BM Genel Sekreteri Ban Ki-moon ile görüşmesinin ardından açıklamada bulundu. Bartholomeos ziyaretinin ilk olmadığını önceki Genel Sekreter Kofi Annan ile de bir araya geldiğini hatırlattı. Basın açıklamasına Yunanca başlayan ardından Türk gazetecilerinin Türkçe konuşması isteğine de olumlu yanıt veren Bartholomeos, Ki-moon ile görüşmelerinde özellikle medeniyetler arası ittifak konusunu ele aldıklarını kaydetti. Bartholomeos şunları kaydetti; "Özellikle Başbakanımızın ve İspanya başbakanının inisiyatiflerinden (Medeniyetler İttifakı) bahsettik ve Genel Sekreter bu inisiyatifi büyük takdirle karşıladığını söyledi. Pek yakında Londra'ya gidip medeniyetler arası bir toplantıya katılacaklarını söyledi." Bartholomeos ayrıca Genel Sekreterin önümüzdeki aralık ayında Danimarka'ya gidip iklim değişikliği üzerinde yapılacak olan toplantıya da katılacağını ve Ki-moon'un Yunanistan'ın başkenti Atina'yı da ziyaret edeceğini dile getirdi.

Yunanlı gazetecilerin Genel Sekreterle görüşmesinde Kıbrıs ve AB konularının gündeme gelip gelmediğini sormaları üzerine Patrik'in de Yunanca yaptığı açıklamada iki konunun da görüşmede gündeme gelmediğini söylediği öğrenildi.

CLİNTONLAR VE JOE BİDEN'LA DA GÖRÜŞECEK

20 Ekim'de Amerika'ya gelen Bartholomeos'un programı oldukça yoğun. Geçtiğimiz hafta başında New Orleans'a gelen ve burada bir dizi programlara katılan Fener Rum Patriği, bu hafta başında New York'a geldi. 6 Kasım'a kadar Amerika'da kalması planlanan Bartholomeos, çarşamba günü Ban Ki-moon ile yaptığı görüşmenin ardından aynı günün akşam saatlerinde New York'ta Amerika'nın eski Başkanlarından Bill Clinton ile bir araya geldi. Önümüzdeki hafta Washington'da ABD Başkan yardımcısı Joe Biden ile bir araya gelecek olan Bartholomeos'un onuruna Dışişleri Bakanı Hillary Clinton'da akşam yemeği verecek. Bartholomeos'un Washington programında ayrıca kendi onuruna Türkiye'nin Washington Büyükelçisi Nabi Şensoy'un vereceği öğle yemeğine de katılması bekleniliyor. Bartholomeos onuruna Atlanta'da da Coca Cola'nın CEO'su Muhtar Kent de bugün akşam yemeği veriyor.

cihan
 



Bu haber 630 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    2,973 µs